Γ. Βαρβιτσιώτης: Η ΝΔ αποτελεί το κόμμα των μεγάλων αποφάσεων και των δικαιωμένων επιλογών

04/10/2016 | 18:36

Δήλωση, με αφορμή τη συμπλήρωση των 42 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ, της παράταξης που «έθεσε τα θεμέλια της μακροβιότερης και πιο σταθερής Δημοκρατίας που γνώρισε ο τόπος» έκανε το ιστορικό στέλεχος Γιάννης Βαρβιτσιώτης.

Ο Γ. Βαρβιτσιώτης χαρακτηρίζει τη ΝΔ ως το κόμμα των μεγάλων αποφάσεων και των ιστορικά δικαιωμένων επιλογών και «πολύτιμη παρακαταθήκη σύνεσης, μετριοπάθειας και προσήλωσης στο εθνικό συμφέρον» και τονίζεο: «Η παράταξή μας καλείται και πάλι να σταθεί υπεύθυνα. Ιστορικό της χρέος να αγκαλιάσει ξανά την κοινωνία και τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Πατριωτικό της καθήκον της να εγγυηθεί εκ νέου την ανασύνταξη της χώρας και την εθνική ανασυγκρότηση. Διαχρονική της αποστολή να αμβλύνει τη σημερινή πόλωση και να επαναφέρει την ομοψυχία μεταξύ των Ελλήνων».

Η πλήρης δήλωση του Γ. Βαρβιτσιώτης έχει ως εξής:

«Πριν από 42 χρόνια, ιδρύθηκε η παράταξη που έθεσε τα θεμέλια της μακροβιότερης και πιο σταθερής Δημοκρατίας που γνώρισε ο τόπος μας.

Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί, για την πορεία του έθνους μας, το κόμμα των μεγάλων αποφάσεων και των ιστορικά δικαιωμένων επιλογών. Που δυνάμωσε την Ελλάδα και την οδήγησε στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Για τη συλλογική μας μνήμη, είναι η παράταξη εκείνη που κατοχύρωσε δημοκρατικές ελευθερίες και κατήργησε αποκλεισμούς.

Για την εξέλιξη της κοινωνίας μας, σηματοδοτεί τον ιστορικό σταθμό που έβαλε τέλος στο διχασμό και τις ακρότητες του παρελθόντος.

Και, για όλους εμάς, που -από την πρώτη στιγμή- είχαμε την τιμή να αποτελέσουμε κοινωνοί και συνοδοιπόροι τους οράματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αποτελεί την πολύτιμη παρακαταθήκη μας προς τις επόμενες γενεές. Μια παρακαταθήκη σύνεσης, μετριοπάθειας και προσήλωσης στο εθνικό συμφέρον.

Σήμερα, η μεγαλύτερη δικαίωση της παράταξής αυτής έρχεται από τους πολιτικούς της αντιπάλους. Γιατί προσφεύγουν για βοήθεια στην Ευρώπη, που χρόνια αμφισβητούσαν. Και, γιατί, συνεχίζουν να υπηρετούν πιστά τις εθνικές επιλογές του Εθνάρχη που, ως αντιπολίτευση, πολεμούσαν.

Με την κληρονομιά αυτή, η παράταξή μας καλείται και πάλι να σταθεί υπεύθυνα. Ιστορικό της χρέος να αγκαλιάσει ξανά την κοινωνία και τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Πατριωτικό της καθήκον της να εγγυηθεί εκ νέου την ανασύνταξη της χώρας και την εθνική ανασυγκρότηση. Διαχρονική της αποστολή να αμβλύνει τη σημερινή πόλωση και να επαναφέρει την ομοψυχία μεταξύ των Ελλήνων».

Πάτρα: Έφυγαν από τη ζωή και κηδεύονται Δευτέρα και Τρίτη

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο της Μαρία Κατσιμακλη

Επιστήμονες δημιούργησαν τα πρώτα βρώσιμα ρομπότ που καθαρίζουν το νερό και μετά γίνονται σνακ για τα ψάρια

Το Αστυνομικό Δελτίο της Δυτ. Ελλάδας

Γιατί πρέπει να απλώνεις το concealer σου με πινέλο – και όχι με τα δάχτυλα

Μουσικός Μάιος για 28 χρόνια στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών

Δυτ. Ελλάδα: Θρασύτατη διάρρηξη σε οικία την ώρα που η ένοικος πήγε για ψώνια

Μαρίνα Σάττι: Είμαι λίγο ταραγμένη, αλλά προσπαθώ, όσο μπορώ να διατηρήσω την ψυχραιμία μου