Χρήστος Σπίρτζης: Εντός του 2018 το αναλογικό ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων

27/12/2016 | 21:45

Εντός του 2017 θα ολοκληρωθεί η μελέτη για το αναλογικό ηλεκτρονικό σύστημα των διοδίων και εντός του 2018 το σύστημα θα τεθεί σε λειτουργία, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας κατά τη διάρκεια παράδοσης τμήματος του αυτοκινητοδρόμου της Ιονίας οδού, από το κόμβο Κουβαρά έως την Αμφιλοχία.

Πρόσθεσε ότι «πετύχαμε με την διαπραγμάτευση την ελεύθερη διέλευση αυτοκινήτων που μεταφέρουν άτομα με ειδικές ανάγκες, ειδικά τιμολόγια για τους καθημερινούς χρήστες, ειδικούς όρους για τους δήμους που δεν είχαν εναλλακτικές οδεύσεις και πολλά συνοδά έργα».

Σημείωσε ακόμη ότι «είναι καθήκον μας να βρούμε εκείνες τις λύσεις που θα μειώσουν τα διόδια και είναι επίσης καθήκον μας να ολοκληρώσουμε τις οδικές συνδέσεις με τα μεγάλα αστικά κέντρα, τους παραγωγικούς και αναπτυξιακούς πόλους των περιοχών που διέρχεται η Ιόνια οδός, όπως το Αγρίνιο, την Πρέβεζα και άλλες περιοχές».

Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά της Ιονίας οδού, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι περιλαμβάνει 19 κόμβους, εννέα σταθμούς εξυπηρέτησης, τέσσερις πολύ μεγάλες σήραγγες, 17 μεγάλες γέφυρες και τρία κέντρα συντήρησης.

Συμπλήρωσε ότι γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε να παραδοθεί στην κυκλοφορία, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, το τμήμα από την Κλόκοβα Αντιρρίου, έως τον κόμβο Κουβαρά, κοντά στις Φυτειές Αιτωλοακαρνανίας.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ