Φ. Γεννηματά: Και στο προσφυγικό η κυβέρνηση τα έδωσε όλα

21/04/2017 | 17:53

Αιχμές στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα του μεταναστευτικού άφησε η Φώφη Γεννηματά, στον χαιρετισμό της στην ημερίδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου2.

«Χρειαζόμαστε, κοινή μεταναστευτική πολιτική, κοινή πολιτική ασύλου και μια κοινή ευρωπαϊκή οπτική για το κοινωνικό κράτος που θα προστατεύει από τον κοινωνικό αποκλεισμό», τόνισε αρχικά η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τις 9 προτάσεις που είχε διατυπώσει σε εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο πριν περίπου ένα χρόνο, για να σημειώσει ότι «το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι ένα υπερεθνικό, παγκόσμιο πρόβλημα που ξεπερνάει τα όρια μίας μεμονωμένης χώρας, και θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με υπερεθνικές δράσεις και πολιτική σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο».

Επίσης, κάλεσε τους σοσιαλιστές να «κάνουν τη διαφορά» ορθώνοντας τείχη στον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «και σε αυτό το θέμα τα έδωσε όλα»: «Δέχτηκε το κλείσιμο των βόρειων συνόρων μας και μια συμφωνία που ήδη δεν εφαρμόζεται από την Τουρκία.

Και το χειρότερο μετέτρεψε τα hotspots στα νησιά από σταθμούς καταγραφής των προσφύγων σε κέντρα εγκατάστασης τους, με όλες τις επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και την κοινωνική ζωή των νησιών μας. Και μάλιστα με άθλιες συνθήκες διαμονής και υγιεινής των προσφύγων».

Επιπροσθέτως, άφησε αιχμές για τη στάση της Ευρώπης τον τελευταίο καιρό, καθώς επισήμανε ότι «ο φόβος κυριάρχησε και αναγκαστήκαμε να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις. Σε κάθε περίπτωση όμως, η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, η Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είναι το πλαίσιο της δράσης μας».

Τέλος, εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον γαλλικό λαό για το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού στο νοσοκομείο Αιγίου από ασθενή – Τον χτύπησε με μπουνιές στο πρόσωπο

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Πάτρα: Σοκαριστικό τροχαίο με σύγκρουση δύο δικύκλων – Η τρελή πορεία της μηχανής – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες