Το μήνυμα του Α. Τσίπρα για τα 43 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

24/07/2017 | 19:55

«Η επέτειος της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, είναι μια ημέρα τιμής για τους χιλιάδες πολίτες που αντιστάθηκαν στη δικτατορία και τους αγώνες του λαού μας για Λαϊκή Κυριαρχία, Ανεξαρτησία και Κοινωνική Δικαιοσύνη» αναφέρει ο πρωθυπουργός στο μήνυμα του για τα 43 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει πως «στα χρόνια που πέρασαν από τότε, η πορεία της χώρας προς την πραγμάτωση των θεμελιωδών αυτών αρχών δεν υπήρξε πάντοτε εύκολη, ούτε ευθύγραμμη. Η εκτεταμένη διαπλοκή ισχυρών οικονομικών συμφερόντων με κέντρα ή παράκεντρα εξουσίας, η απουσία λογοδοσίας και κοινωνικού ελέγχου και βεβαίως οι πολλαπλές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, ύψωσαν, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, σοβαρά εμπόδια».

Ο πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας υπογραμμίζοντας πως «Σήμερα, 43 χρόνια μετά, η Αποκατάσταση της Δημοκρατίας συμπίπτει με την οριστική αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας και την ανάκαμψη της χώρας».

Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει πως «Τώρα ευθύνη όλων μας είναι να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος, αλλά να οικοδομήσουμε μια νέα Ελλάδα. Μια Ελλάδα απελευθερωμένη από τα κάθε είδους παιχνίδια συμφερόντων, την μικροπολιτική και την μισαλλοδοξία. Την Ελλάδα της Δημοκρατίας, της Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Την Ελλάδα της Δικαιοσύνης».

Στο μήνυμα του ο πρωθυπουργός τονίζει «αυτό απαιτεί σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αποφασιστική πολιτική βούληση για μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές και ρήξεις με κατεστημένα συμφέροντα. Προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα της δικαιοσύνης στον ελληνικό λαό. Να συμμετέχουν ενεργότερα οι πολίτες στα κέντρα αποφάσεων. Να αποκατασταθεί η χαμένη αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Να δώσουμε περιεχόμενο στην έννοια της δημοκρατίας. Το οφείλουμε στις νεώτερες γενιές. Αλλά και σε αυτούς και αυτές που αφιέρωσαν τη ζωή τους για τη Δημοκρατία και την ελευθερία στο τόπο μας» καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Δήμος Πατρέων για την 77η επέτειο της Νάκμπα

Άλιμος: Στην φυλακή η γιαγιά του βρέφους που βρέθηκε δίπλα σε κάδο απορριμμάτων – «Ζητάω συγγνώμη» 

Μεταφορά μαθητών: Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, οδηγοί και γονείς στην εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας

Ξεπέρασε το 90% η πρόοδος των εργασιών στο τμήμα Πύργος – Γαστούνη

Νέα Σμύρνη: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο 71χρονος που δολοφόνησε τον γιο του

ΔΥΠΑ: Ξεκινάει η υποβολή προγραμμάτων για τη δράση κατάρτισης και απασχόλησης 10.000 ανέργων

Εφιάλτης σε σχολείο της Πάτρας: 15χρονος κυκλοφορούσε με μαχαίρι κι έσβησε τσιγάρα στα χέρια μαθήτριας

Έλενα Παπαρίζου για Κλαυδία: Καλή τύχη λαμπερό μου αστέρι, ψηφίστε την Ελλάδα σήμερα