Ανώτατος αξιωματούχος του ΥΠΕΞ: Κι εμείς κάψαμε σημαίες της ΠΓΔΜ στη Θεσσαλονίκη

28/02/2018 | 19:16

Στις διορθωτικές δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ αναφορικά με τις ονομασίες που βρίσκονται στο τραπέζι για τα Σκόπια, αλλά και για το αίτημα για αλλαγή στο Σύνταγμα της γείτονος παρέπεμψε κορυφαία διπλωματική πηγή όταν ρωτήθηκε για τον αυξημένο τόνο των τελευταίων τοποθετήσεων του Πρωθυπουργού των Σκοπίων, ο οποίος ωστόσο σήμερα «ξαναχτύπησε».

Σε ερώτηση αν προβληματίζει την Κυβέρνηση ό,τι διαδηλωτές έκαψαν ελληνικές σημαίες στα Σκόπια- και σε συμπαράσταση προς αυτούς έκαψαν και Τούρκοι ελληνικές σημαίες – ο ανώτατος αξιωματούχος του ΥΠΕΞ απάντησε «κι εμείς κάψαμε σημαίες στη Θεσσαλονίκη. Κι ακούστηκαν συνθήματα “πάρτε τα όπλα να πάμε στα Σκόπια”».

Σε ότι αφορά την πορεία της διαπραγμάτευσης για το Σκοπιανό και την εκτίμηση για συμφωνία ακόμη κι εντός του Μαρτίου, η ίδια πηγή σχολίασε «δεν ξέρω, αυτό πρέπει να το αποφασίσουν άλλοι. Εμείς έχουμε πει ό,τι μια light συμφωνία δεν πρόκειται να δεχθούμε».

Αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις, σημείωσε ότι «η στάση της Ευρώπης είναι καλλίτερη από ποτέ, αλλά ποτέ δεν είναι αρκετή», λέγοντας ότι εμείς «δεν απαντάμε κάθε φορά που μας απαντά η Τουρκία. Πέρυσι έβρισαν τον Υπουργό Εξωτερικών 40 φορές, τους απάντησε δύο φορές», σημειώνοντας χαρακτηριστικά «εδώ ο γονιός θέλει να βγάλει τα νεύρα του πάνω σου και δεν του απαντάς».

Πηγή ρεπορτάζ: ant1news.gr

Λικέρ Baileys
22/12/2025 | 19:32

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της