Βερναρδάκης για Big Brother: «Εξευτελισμός της αξίας του ανθρώπου»

31/08/2020 | 06:39

 

 

Σε ανάρτηση προχώρησε ο πρώην Υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, μέσω της οποίας άσκησε έντονη κριτκή στο δημοφιλές ριάλιτι που είχε πρεμιέρα το βράδυ του Σαββάτου, το Big Brother.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάλυσή του κάνει λόγο για «εξευτελισμό της ανθρώπινης αξίας»,λόγω της αδιάλειπτης προβολής, η οποία οδηγεί σε εξαφάνιση της ιδιωτικής ζωής.

«Κάθε στιγμή του εικοσιτετραώρου είναι ορατός από αόριστο αριθμό προσώπων. Ελέγχεται η παραμικρή του κίνηση, δεν μπορεί να αποκρύψει καμία δραστηριότητά του, ακόμη και εκείνη που κατά παράδοση γίνεται σε μοναχικότητα, ενώ αδυνατεί και ενστικτώδεις ενέργειές του να ορίσει εκτός θεαματικότητας. Απαξιώνεται η ανθρώπινη του ύπαρξη και παρασύρεται από την τηλεθέαση, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Εξευτελίζεται πολλές φορές, χωρίς ο ίδιος να το αντιλαμβάνεται. Και ο ύπνος του παρακολουθείται και προβάλλεται», σημειώνει ο Χ. Βερναρδάκης αναφερόμενος στο γνωστό ριάλιτι.

Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη

Εγκαίνια του νέου δημαρχείου Ερυμάνθου, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Θόδωρου Λιβάνιου

Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον «Χρυσό Θόλο» κόστους 175 δισεκατομμυρίων δολαρίων – Θα προστατεύει τις ΗΠΑ από πυραυλικές επιθέσεις

Σεισμός τα ξημερώματα “ταρακούνησε” την Ηλεία

Γιώργος Λιάγκας: Το μέλλον της εκπομπής του στον ΑΝΤ1 και οι αποχωρήσεις

Συνελήφθη ο ένας από τους δύο ανήλικους που ξυλοκόπησαν άγρια 48χρονο – Το θύμα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

«Αγκαλιά» με το Champions League η Μάντσεστερ Σίτι, 3-1 τη Μπόρνμουθ

«Παγώνουν» οι εμπορικές σχέσεις Ε.Ε. και Βρετανίας με το Ισραήλ υπό το βάρος της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα