Μαξίμου για Στουρνάρα: Ο,τι και να πει δεν έχει καμία σημασία – Ας μην εκτίθεται…

24/06/2018 | 21:09

Πόλεμος Μαξίμου – Στουρνάρα με φόντο τη συμφωνία στο Eurogroup.

«Η τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα στις 2 ή τις 32 Ιουλίου παρέλκει. Τον έχουν προλάβει ευρωπαϊκοί θεσμοί, κυβερνήσεις, διεθνούς κύρους αναλυτές, ο παγκόσμιος Τύπος και η πραγματικότητα» απαντούν κύκλοι του Μαξίμου στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και συνιστούν:

«Ας κάνει τουλάχιστον τη χάρη στον εαυτό του να μην εκτίθεται. Ούτως ή άλλως, ό, τι και αν πει δεν έχει απολύτως καμία σημασία», επισημαίνοντας, επιπλέον: «Όπως δεν είχε καμία σημασία η πρόταση που έκανε για πιστοληπτική γραμμή, προκειμένου να δικαιώσει τον εαυτό του και την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου που υπηρέτησε»

Κύκλοι ΤτΕ: Θα υπάρχουν εκπλήξεις στην τοποθέτηση Στουρνάρα

Νωρίτερα κύκλοι της ΤτΕ ανέφεραν πως ο διοικητής της ΤτΕ θα απαντήσει θεσμικά στις 2 Ιουλίου όταν θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση της ΤτΕ για τις εξελίξεις στην οικονομία.

«Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας θα απαντήσει θεσμικά και σοβαρά και όχι με διαρροές στις 2 Ιουλίου όταν θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση της ΤτΕ για τις εξελίξεις στην οικονομία και θα την πάρει στα χέρια του και ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης» ανέφεραν συγκεκριμένα το πρωί της Κυριακής κύκλοι της Τράπεζας της Ελλάδας.

Είχαν προηγηθεί διαρροές κυβερνητικών στελεχών που ζητούσαν να τοποθετηθεί ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συμφωνία στο Eurogroup ενώ το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς ζήτησε να μάθει τι πιστεύει ο Γιάννης Στουρνάρας για την απόφαση.

Οι κύκλοι της Τράπεζας της Ελλάδος ανέφεραν επίσης πως όσες φορές τοποθετήθηκε ο κ. Στουρνάρας για την «καθαρή» έξοδο ή την προληπτική γραμμή το έκανε είτε μέσα από εκθέσεις της ΤτΕ είτε σε δημόσιες ομιλίες του σε συνέδρια και εκδηλώσεις για την Ελληνική οικονομία.

«Με τον ίδιο τρόπο θα κινηθεί και τώρα και θα υπάρχουν εκπλήξεις στην τοποθέτησή του. Η οικονομία δεν είναι παιχνίδι διαρροών, ούτε για άσχετους που μιλάνε τελευταία χωρίς να έχουν βασικές οικονομικές γνώσεις. Ας περιοριστούν σε όσα ξέρουν, άλλωστε η οικονομική πολιτική δεν χαράσσεται στο Facebook» σημείωναν οι κύκλοι της ΤτΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Το Αστυνομικό Δελτίο της Δυτ. Ελλάδας

Γιατί πρέπει να απλώνεις το concealer σου με πινέλο – και όχι με τα δάχτυλα

Μουσικός Μάιος για 28 χρόνια στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών

Δυτ. Ελλάδα: Θρασύτατη διάρρηξη σε οικία την ώρα που η ένοικος πήγε για ψώνια

Μαρίνα Σάττι: Είμαι λίγο ταραγμένη, αλλά προσπαθώ, όσο μπορώ να διατηρήσω την ψυχραιμία μου

Ποινικές διώξεις για τους 40 θανάτους στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου την περίοδο του κορονοϊού

Mιχάλης Xρυσοχοΐδης: Κρίσιμο ζήτημα η ταυτοποίηση όσων μπαίνουν στα Πανεπιστήμια – Τι είπε για τα Εξάρχεια

Ζυμαρικά με μοσχαράκι, σκόρδο, μανιτάρια και ντοματένια σάλτσα κρασιού