Ευκλείδης Τσακαλώτος: Να πολεμήσουμε τον εθνικισμό και τις ανισότητες που τον καλλιεργούν

02/01/2019 | 10:51

Την ανάγκη να καταπολεμηθεί ο εθνικισμός και οι ανισότητες, αλλά και την ανάγκη «να επινοηθεί το τι σημαίνει το κοινωνικό κράτος στις νέες συνθήκες», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος σε δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με αφορμή την έλευση της νέας χρονιάς, υπογραμμίζει πως «η προσδοκία για το 2019 είναι ο κόσμος που έχασε τόσα στην κρίση, να πειστεί πως οι άνθρωποι φτιάχνουν την ιστορία τους, αλλά όχι υπό τις συνθήκες που επιλέγουν οι ίδιοι» και συμπληρώνει:

«Και εδώ και στην Ευρώπη είναι η χρονιά που εκλογικά πρέπει να ηττηθούν οι δυνάμεις αυτές που ψαρεύουν, όχι σε θολά νερά, όπως συχνά λέγεται, αλλά σε νερά με πίσσα, όπου, όπως έχουμε μάθει από την Ιστορία, δεν επιβιώνουν ούτε φύκια ούτε ψάρια – πόσο μάλλον άνθρωποι. Το αντίδοτο επίσης το ξέρουμε: Να πολεμήσουμε τον εθνικισμό και τις ανισότητες που τον καλλιεργούν. Να επινοήσουμε τι σημαίνει στις νέες συνθήκες το κοινωνικό κράτος, η δίκαιη ανάπτυξη και ένας δημόσιος τομέας που σέβεται και υπηρετεί τον πολίτη. Το κόστος μιας αποτυχίας θα είναι μεγάλο».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

 

”Ο Μουνής” της Λένας Κιτσοπούλου, έρχεται στο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ+

Γερμανία: «Σείστηκε» η «Allianz Arena» στο αντίο του Μίλερ

Τα μυστικά για ένα τέλειο Γαλλικό Φιλί

Σεπόλια: «Του έριξαν δύο φορές και φύγανε» λέει ο πατέρας του 17χρονου που τραυματίστηκε στους πυροβολισμούς

Περπάτημα: Πόσα λεπτά την ημέρα μας βοηθούν να χάσουμε τα έξτρα κιλά;

ΛΔ Κονγκό: Τουλάχιστον 104 νεκροί από τις πλημμύρες στις όχθες της λίμνης Τανγκανίκα

Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Ισοπαλία στο πορτογαλικό ντέρμπι με «μαγικό» Βαγγέλη Παυλίδη

Μάκης Βορίδης για το μεταναστευτικό: «Για τους παράνομους μετανάστες πρέπει να υπάρχει κύρωση – Αυτό σημαίνει φυλακή»