Οι πρωθυπουργοί Ελλάδας-ΠΓΔΜ επισήμως υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης 2019

29/01/2019 | 11:39

Η Τυνήσια κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης 2015, Ουιντέντ Μπουσαμαουί, απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, με την οποία τον ενημερώνει ότι έχει ήδη απευθύνει επιστολή προς την Επιτροπή για το Νόμπελ Ειρήνης, προτείνοντας ως υποψηφίους για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2019, τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, η Ουιντέντ Μπουσαμαουί, στην επιστολή της αυτή προς τον Ζόραν Ζάεφ, εκφράζει την πεποίθηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μοντέλο για την ειρηνική και εποικοδομητική επίλυση διμερών και πολυμερών διαφορών μεταξύ γειτονικών χωρών, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως παράδειγμα στα Βαλκάνια αλλά και ευρύτερα.

Ακόμη, η Τυνήσια κάτοχος του του Νόμπελ Ειρήνης, το 2015 σημειώνει ότι η κύρωση της συμφωνίας στις δύο χώρες καταδεικνύει ότι ο διάλογος, η θετική ενέργεια, η αποφασιστικότητα και η συναίσθηση για καλή γειτονία, είναι το κλειδί για όλα τα προβλήματα, ανεξάρτητα από τις πιέσεις των εθνικιστών και από τις δύο πλευρές.

ΑΠΕ

Γάζα: Δέκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου

Διεθνές ενδιαφέρον για τον Λιμένα της Πάτρας σε συνέδριο στο Χονγκ Κόνγκ

Ναύπακτος:Άνδρας προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί και να βάλει φωτιά στο σπίτι του

Δίκη – Μάτι: Κανένα ελαφρυντικό για τους 10 ενόχους

Ρέιντζερς: Όχι από τον Αντσελότι, «στροφή» στον Μάρτιν

“Καταιγίδα” από σοβάδες και τσιμέντα από κτίρια στην Πάτρα-Δεύτερο περιστατικό σήμερα στο κέντρο της Πάτρας-ΦΩΤΟ

Ξέσπασε η μητέρα της Κυριακής Γρίβα: «Ειρωνικές συγγνώμες – συνυπεύθυνοι οι αστυνομικοί»

Στον εισαγγελέα ο 34χρονος, που βασάνισε και σκότωσε γατάκι