Η συγκινητική ανάρτηση Μπακογιάννη για τον 93χρονο επιζήσαντα του Άουσβιτς

27/01/2021 | 22:10

Με έναν επιζήσαντα από το Άουσβιτς, τον 93χρονο Ισαάκ Μιζάν, συναντήθηκε σήμερα στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Μετά τη συνάντηση που έγινε ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος , ο δήμαρχος Αθηναίων , προέβη στην ακόλουθη ανάρτηση στα social media:

“Ο Ισαάκ Μιζάν είναι 93 ετών. Είναι από την ‘Αρτα και συστήθηκε ως «απόφοιτος του ‘Αουσβιτς». Εκεί όπου δολοφονήθηκαν οι δύο αδελφές του και οι δύο γονείς του. Στο Ολοκαύτωμα που σφαγιάσθηκαν 60.000 Έλληνες Εβραίοι και εκατομμύρια συνάνθρωποι μας. Συμμετείχε καθιστός σήμερα στην τελετή για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, αψηφώντας το κρύο και τον φόβο του κορονοϊού. Τη στιγμή που ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος, ο κύριος Μιζάν έπιασε τα μπράτσα του αμαξιδίου και σηκώθηκε όρθιος. Ευθυτενής και αγέρωχος. Αυτός, το ανάστημα του, η αξιοπρέπεια του, η πίστη του, το μεγαλείο του. Ανατρίχιασα. Είναι τιμή μου κύριε Μιζάν που σας γνώρισα και που θα μπορώ να μιλήσω για εσάς στα παιδιά μου”.

Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Ισοπαλία στο πορτογαλικό ντέρμπι με «μαγικό» Βαγγέλη Παυλίδη

Μάκης Βορίδης για το μεταναστευτικό: «Για τους παράνομους μετανάστες πρέπει να υπάρχει κύρωση – Αυτό σημαίνει φυλακή»

Ατλέτικο Μαδρίτης – Σοσιεδάδ 4-0: Ο εντυπωσιακός Σέρλοθ «καθάρισε» για τους γηπεδούχους

Εκλογές σήμερα στην Αλβανία – Ο Έντι Ράμα διεκδικεί τέταρτη θητεία

Πάτρα: Έρχονται βροχές – Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού

Ριζότο με κολοκύθα και παρμεζάνα

ΠΑΟΚ: Χειρουργήθηκε στη Γαλλία ο Τσιφτσής

Γιατί πολλοί σκύλοι συμπεριφέρονται σαν γάτες;