Κικίλιας μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορονοϊό: Η χώρα είναι θωρακισμένη

24/02/2020 | 12:52

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εξελίξεις αναφορικά με τον κορονοϊό.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και διαβεβαίωσε πως η χώρα είναι θωρακισμένη.

«Είμαστε δομημένοι, είμαστε οργανωμένοι, σας παρακαλώ για ακόμα μία φορά να συμπεριφερθούμε όλοι με ψυχραιμία, επαγγελματισμό και σοβαρότητα» τόνισε ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας πως «ο ιός μοιάζει με μια σοβαρή γρίπη κι έτσι θα αντιμετωπιστεί».

Λαμβάνοντας υπόψη και τα γεωγραφικά δεδομένα, οι λοιμωξιολόγοι λένε πως αυξάνεται η πιθανότητα για κρούσμα και στη χώρα μας, εξήγησε ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας: «Η χώρα είναι θωρακισμένη, έχει τα νοσοκομεία αναφοράς, έχει όλα τα νοσοκομεία της σε ετοιμότητα».

Κλείνοντας ο κ. Κικίλιας επανέλαβε την ανάγκη για σοβαρή, σωστή και θεσμική ενημέρωση των πολιτών.

Πηγή: newsbeast.gr

Πάτρα: Ανείπωτη θλίψη για τον 27χρονο Δημήτρη Λιόπετα, θύμα του τροχαίου στην οδό Αμερικής

Πάτρα: Νεκρός ο οδηγός της μοτοσικλέτας που παρασύρθηκε από ΙΧ στην Αμερικής

Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο στην οδό Αμερικής-Ο οδηγός του ΙΧ έφυγε “για το Νοσοκομείο” από το σημείο-Εντοπίστηκε στο Ρίο από τους αστυνομικούς (ΝΕΟΤΕΡΑ)

Συγκλονισμένη η Πάτρα από το σοκαριστικό τροχαίο που στοίχισε την ζωή του Δημήτρη Λιόπετα – Λουλούδια και κεριά στο σημείο ΦΩΤΟ

Πάτρα: Η τραγωδία με τον Δημήτρη Λιόπετα! Οι γονείς δεν γνώριζαν τίποτα, δύο ώρες μετά το μοιραίο

Πάτρα: Την Πέμπτη η κηδεία του 27χρονου Δημήτρη Λιόπετα -Η επιθυμία της οικογένειας- Στον Εισαγγελέα ο οδηγός του ΙΧ, απολογείται την Παρασκευή 

Πάτρα: Στο αυτόφωρο σήμερα ο ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου και άλλοι τρεις, μεταξύ των οποίων και αστυνομικός, για τον ξυλοδαρμό και το επεισόδιο με το όπλο

Πάτρα: Θλίψη και λίγα λουλούδια στην πόρτα του σπιτιού της άτυχης 86χρονης που σκοτώθηκε σε τροχαίο – Την Τρίτη η κηδεία της