Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση διαψεύδει κάθε καλόπιστη προσδοκία πολύ νωρίτερα του αναμενομένου

23/02/2020 | 17:56

Για αναγκαιότητα ανατροπής των δεξιών νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κυβέρνησης που πλήττουν τα χαμηλά και μεσαία στρώματα της κοινωνίας έκανε λόγο ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης, σημειώνοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα να ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Νέα Σελίδα, ο πρώην υπουργός αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «πολύ νωρίτερα του αναμενομένου, η κυβέρνηση διαψεύδει κάθε καλόπιστη προσδοκία. Όχι μόνο αποκαλύφθηκε ανακόλουθη σε όσα υποσχέθηκε, αντίθετα κατάργησε και όσα εμείς με σκληρές διαπραγματεύσεις είχαμε κερδίσει για τα λαϊκά στρώματα».

Σχετικά με το προσφυγικό, ο Αλέκος Φλαμπουράρης χαρακτηρίζει την κυβέρνηση αμήχανη μπροστά στα προβλήματα «θερίζοντας ότι έσπειρε» και προτείνει να ξεκινήσει «άμεσα η αποσυμφόρηση των νησιών, με μεταφορά και δίκαιη κατανομή των προσφύγων και μεταναστών σε όλη την ενδοχώρα, με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί αναγκαία την ανάγκη προώθησης νέου προστατευτικού πλαισίου για την πρώτη κατοικία καθώς «αν οδηγηθούμε τυφλά σε μαζικές εξώσεις, αλά Ισπανία, απειλείται σοβαρά η κοινωνική συνοχή». Εισηγείται μάλιστα την ανάληψη άμεσης νομοθετικής πρωτοβουλίας από την αντιπολίτευση, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Γιατί πολλοί σκύλοι συμπεριφέρονται σαν γάτες;

Πάτρα: Το βουλκανιζατέρ που εφημερεύει την Κυριακή

68χρονος Βρετανός βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»