Μαξίμου: Η ένταξη της Ελλάδας στα 750 δις είναι προσωπική επιτυχία του Μητσοτάκη

19/03/2020 | 10:11

 

Προσωπική επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία δεν είχε πετύχει ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ρευστότητας της ΕΚΤ ύψους 750 δισεκ. ευρώ για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

«Η ένταξη της Ελλάδας στα 750 δισ. ευρώ και στο καθεστώς QE (ποσοτική χαλάρωση) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα, που αποκλιμακώνει το κόστος δανεισμού της χώρας και εξασφαλίζει μεγάλη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, δεν έγινε τυχαία και από μόνη της» τονίζουν στο Μαξίμου.

«Είναι τεράστια προσωπική επιτυχία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς έγινε έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο ίδιος χθες (σ.σ Τετάρτη) το πρωί με την επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ» επισημαίνουν.

«Είναι κάτι που δεν μπόρεσαν να κάνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας επί 4,5 χρόνια» τονίζουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

Όπως σημειώνουν, ενήμεροι για το θέμα ήταν μόνο ο Διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0: Φινάλε στην έβδομη θέση ο Ατρόμητος

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»