Α. Γεωργιάδης: «Δεν θα έχουμε το 100% της λειτουργίας της αγοράς προφανώς, αλλά δεν θα έχουμε και το 100% του κλεισίματος»

13/01/2021 | 19:32

«Ο πρωθυπουργός έθεσε δημοσίως την πρόθεση της κυβερνήσεως. Θα πρέπει να τεκμηριωθεί με στοιχεία στην Επιτροπή, ώστε να πειστούν οι ειδικοί και να πάρουμε το “πράσινο φως”. Ως υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων έχουμε ετοιμάσει με μεγάλη επιμέλεια τους κανόνες και το σύστημα ώστε με υγειονομική ασφάλεια να δώσουμε “ανάσα” στην αγορά».

Αυτό επισήμανε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90.1.

«Έχουμε συστήσει ομάδα εργασίας και παρακολουθούμε κάθε χώρα της Ευρώπης, πότε άνοιξαν τις αγορές τους, με τι κανόνες και τι επίπτωση είχε αυτό στην εξέλιξη της πανδημίας στη δική τους χώρα» ανέφερε και προσέθεσε: «Έχουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο ευκρινή εικόνα, του πώς και με ποιον τρόπο οι αποφάσεις επηρεάζουν. Έχουμε το σχέδιο, έχουμε βρει τους κανόνες, ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε και θα πάμε με ασφάλεια εκεί που πρέπει. Δεν θα έχουμε το 100% της λειτουργίας της αγοράς προφανώς, αλλά δεν θα έχουμε και το 100% του κλεισίματος».

Σε ερώτηση για τη χθεσινή κατάθεσή του για τη Novartis, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε: «Γιατί πρέπει να φτάσουμε στο Ειδικό Δικαστήριο και γιατί πρέπει να υπάρξει τιμωρία των ενόχων; Διότι αυτοί οι άνθρωποι που οργάνωσαν, σκέφτηκαν και εκτέλεσαν αυτή τη σκευωρία στην πραγματικότητα απείλησαν τη Δημοκρατία στην Ελλάδα. Και νομίζω τα εξήγησα με πολύ συγκεκριμένο τρόπο εχθές εκεί που έπρεπε και η κατάθεσή μου θα παίξει ρόλο».

Αναφορικά, τέλος, με τη δήλωση του Παύλου Πολάκη σημείωσε: «Όσοι νομίζουν ότι αυτό το ξέσπασμα του κ. Πολάκη ήταν τυχαίο, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Ο κ. Πολάκης ανήκει σε ένα συγκεκριμένο εσωκομματικό στρατόπεδο στον ΣΥΡΙΖΑ και νομίζω είναι προφανές -και από προηγούμενες αναρτήσεις του στο Facebook- ότι του έχει ανατεθεί ο ρόλος από τον κ. Τσίπρα να “πελεκίσει” τον κύριο Τσακαλώτο. Όταν λες ότι χάσαμε για αυτό που κάναμε στη μεσαία τάξη, αυτομάτως η σκέψη του καθενός πηγαίνει στο ποιος ήταν υπουργός Οικονομικών. Υπουργός Οικονομικών ήταν ο κ. Τσακαλώτος. Άρα, στην ουσία ο κ. Πολάκης είπε “χάσαμε λόγω Τσακαλώτου”. Απλώς το είπε με τον γλαφυρό πολάκειο τρόπο».

Οι “έξυπνες” κάμερες μπήκαν και στην Πάτρα – Σε ποια σημεία θα μας καταγράφουν

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ένας νεκρός από το τροχαίο στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας – Δύο σοβαρά τραυματίες – Μικροεπεισόδια στο σημείο – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Άνοιξε η κυκλοφορία στο μπλόκο της Περιμετρικής-Οι αγρότες παρέδωσαν δύο λωρίδες μετά από συμφωνία μα την Αστυνομία-Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Κλειστή η Περιμετρική μέσα στις γιορτές από τους αγρότες – Έπεται κυκλοφοριακή κατάρρευση στην Πάτρα!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Αγρίνιο: Σμπαράλια έγινε αυτοκίνητο μετά από τροχαίο με εγκλωβισμό του οδηγού (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε πινακίδα εμπορικού κέντρου (ΦΩΤΟ)

Ξεκινάει σήμερα το πρόγραμμα για την παχυσαρκία με 30.000 δικαιούχους – Ποιοι θα λάβουν σήμερα και αύριο SMS