Β. Κικίλιας: Νέα έκκληση σε ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν το ΕΣΥ – “Διαφορετικά θα εισηγηθώ επίταξη συγκεκριμένων ειδικοτήτων”

17/03/2021 | 18:40

Επιβεβαιώνεται σήμερα με τα 3.465 κρούσματα covid-19 ότι βρισκόμαστε στη δυσκολότερη καμπή εξέλιξης της νόσου και ο αριθμός κρουσμάτων πιστοποιεί την κατάσταση έκτακτου ανάγκης σχετικά με το ΕΣΥ, ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Θα κάνουμε τα πάντα για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, είπε ο υπουργός και ανακοίνωσε την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ λέγοντας χαρακτηριστικά όλη η Ελλάδα γίνεται  ενιαία  υγειονομική περιφέρεια και όπου χρειάζεται θα γίνονται διακομιδές σε όμορους νομούς και αεροδιακομιδές.

Παράλληλα επισήμανε ότι ο εμβολιασμός προχωρά κανονικά. 

Το ΕΣΥ πιέζεται και ειδικά στην Αττική, αλλά και στην περιφέρεια που παρατηρείται διασπορά του ιού,  είπε ο υπουργός, απευθύνοντας έκκληση σε ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν το ΕΣΥ και αν δεν ανταποκριθούν θα εισηγηθεί επίταξη συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

Στην Αττική σήμερα λειτουργούν  381 κλίνες ΜΕΘ covid  και 2.961 απλές  κλίνες. «Το χειρότερο σενάριο ακολούθησε η διασπορά της νόσου», είπε ο υπουργός. Στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας συνδράμει και ο ιδιωτικός τομέας  όπως σημείωσε, και παραχωρεί 550 κλίνες. Συνολικά οι κλίνες ΜΕΘ στην Αττική είναι 650.  Επίσης το Νοσοκομείο Ερυθρός μετατρέπεται σε covid  ενώ το 251 Γ.Ν. Αεροπορίας ενσωματώνεται στο ΕΣΥ. Το ΕΣΥ βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και γίνονται τεράστιες προσπάθειες ενίσχυσής του κατέληξε. 

Κεράσια: Γιατί πωλούνται “χρυσάφι” – Οι τιμές σε λαϊκή, σούπερ μάρκετ και οπωροπωλεία

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Ματέους Κούνια

Ζελένσκι: Στέλνει αντιπροσωπεία στις συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη – Ποιοι είναι οι όροι του Κιέβου 

Φωτιά στο Νεοχώρι Αργολίδας – Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Φωτιά σε νοσοκομείο του Αμβούργου: 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 50 οι τραυματίες

Κέρκυρα: Σοβαρός τραυματισμός 35χρονου που έπεσε από ύψος στο Canal d’ amour

Ολυμπιακός πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Προσοχή στους προβοκάτορες – Είμαστε καλύτεροι και θα το δείξουμε»

«Απελευθερώθηκαν» από τις καταλήψεις όλα τα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας: Τη Δευτέρα η συνάντηση Μητσοτάκη – πρυτάνεων