Κικίλιας: Δημόσιο ευχαριστώ στους λοιμωξιολόγους για την προσφορά τους

14/05/2021 | 20:52

«Η πανδημία COVID-19 έφερε στην επιφάνεια την πολύ σημαντική Επιστήμη της Λοιμωξιολογίας» τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 20ου Πανελληνίου Συνεδρίου Λοιμώξεων που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.

Οι λοιμωξιολόγοι είναι ένα κλάδος της Ιατρικής που ασχολείται με τους παθογόνους μικροοργανισμούς, την επιδημιολογία τους, την εργαστηριακή διάγνωση, τη θεραπεία και, ιδιαίτερα, την πρόληψη, επισήμανε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε πως η πανδημία «ανέδειξε την ανάγκη για πολύπλευρη συνεργασία των Λοιμωξιολόγων με άλλους επαγγελματίες Υγείας, τόσο στην κοινότητα όσο και στα νοσοκομεία.

Τη συνεργασία αυτή την υλοποιήσαμε ως υπουργείο Υγείας στην πράξη, με τη λειτουργία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που σύστησα πριν από 15 μήνες στην αρχή της πανδημίας, τόνισε και πρόσθεσε: «Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω τους λοιμωξιολόγους, για την προσφορά τους στα νοσοκομεία, αλλά και για τις συμβουλές που μας παρέχουν στην αντιμετώπιση του SARS-CoV-2, καθώς και άλλων επικίνδυνων μικροοργανισμών, όπως τα πολυανθεκτικά μικρόβια. Το υπουργείο Υγείας στέκεται συμπαραστάτης στον σκληρό αγώνα σας μέχρι την τελική νίκη κατά της πανδημίας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

 

Τσουκαλάς: Ο κ. Μητσοτάκης θεατής των εξελίξεων με αρνητικές συνέπειες για τα εθνικά μας συμφέροντα

Προσωπικός Αριθμός: Ανοίγει την Τρίτη η πλατφόρμα –  Η διαδικασία έκδοσης και πού θα χρησιμοποιείται

Σίσσυ Χρηστίδου: «Είμαι ένας άνθρωπος που παλεύω με το βάρος μου»

Δυτική Ελλάδα: Βρέθηκε νεκρός, σε προχωρημένη σήψη μέσα στο σπίτι του

Ο Μέσι έβαλε πάλι δύο γκολ

Γερμανία: Νεκροί 3 άνθρωποι σε 2 διαφορετικά αεροπορικά δυστυχήματα

Συγκλονίζει η Νάντια Κοντογεώργη: «Μετά το ατύχημα έπρεπε να μάθω να ξαναστέκομαι στα πόδια μου, έχασα το αυτονόητο»

ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Πανό για το λαό της Παλαιστίνης (ΦΩΤΟ)