Τάκης Θεοδωρικάκος: «Με πράξεις βάζουμε τέλος στη βία και την ανομία στα πανεπιστήμια»

12/01/2022 | 20:05

«Αυταρχικές συμπεριφορές, “παράγκες”, βιαιότητες δεν έχουν θέση στο πανεπιστήμιο που θέλει να προσφέρει η Πολιτεία και η ελληνική οικογένεια στα παιδιά της».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή την επιχείρηση σε χώρο υπό κατάληψη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την επίθεση που δέχτηκε καθηγητής κατά τη διάρκεια μαθήματος.

Ο υπουργός προσέθεσε: «Αυτά δεν είναι λόγια· είναι πράξεις, πλέον. Απελευθερώθηκαν όλοι οι χώροι και αποδόθηκαν στους φοιτητές και τους καθηγητές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Και το ίδιο γίνεται και θα γίνεται σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση και στο ΑΠΘ και σε όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Πάντα με σεβασμό στη δημοκρατική νομιμότητα, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές, οι οποίες έχουν την ευθύνη της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας, καθιερώνοντας την ελεγχόμενη είσοδο στα πανεπιστήμια. Διασφαλίζουμε την εφαρμογή των Νόμων και την ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών. Η Ελληνική Αστυνομία επιτελεί το καθήκον της, και ενισχύεται με τις ομάδες προστασίας των Πανεπιστημίων που ξεκινούν την εκπαίδευσή τους».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

 3ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Ανδρίτσαινας

Κουτάβι: Οι πρώτες εβδομάδες που είναι κρίσιμες για να μην αποκτήσει φοβίες

Μπισκότα αρωματικά, με ζύμη shortbread

Πάτρα: Τριπλή εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη

H σημασία της σωστής διατροφής όταν είστε έγκυος

Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν το σκάκι στο Αφγανιστάν – Θα θεωρείται πλέον τυχερό παιχνίδι

Μαρία Μενούνος: Η κόρη μου μιλάει καλύτερα ελληνικά από εμένα

«Συμφωνία Ζαλγκίρις – Γκος» γράφουν οι Ισπανοί, «δεν πάει πουθενά» απαντά με γέλια ο Φουρνιέ!