Πένθος για την Μαρέβα Γκραμπόφκσι και τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Πέθανε ο πεθερός του πρωθυπουργού

05/10/2022 | 16:59

Πένθος για την οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πέθανε σε ηλικία 89 ετών στο Λονδίνο, ο Βοϊτεκ Γκραμπόφσκι, πατέρας της συζύγου του πρωθυπουργού, Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα Γκραμπόφσκι είχαν μεταβεί εκτάκτως στο Λονδίνο την περασμένη Δευτέρα όταν ενημερώθηκαν ότι επιδεινώθηκε η υγεία του πατέρα της συζύγου του πρωθυπουργού.  

Ο Βοϊτεκ Γκραμπόφσκι, έφυγε σε πολύ μικρή ηλικία, στη διάρκεια του πολέμου, από την Πολωνία για το Λονδίνο. Δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά, με μεγάλη επιτυχία στο χώρο του φαρμάκου, ενώ συνέχισε την οικογενειακή παράδοση ως συλλέκτης έργων τέχνης και ήταν ιδιοκτήτης της ομώνυμης γκαλερί στο Λονδίνο. Η κηδεία του θα γίνει τις επόμενες μέρες στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ο Βόιτσεχ Γκραμπόφσκι γεννήθηκε το 1933 και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Βρετανία αλλά δεν ξέχασε ποτέ τις πολωνικές του ρίζες.

Ίδρυσε την περίφημη γκαλερί Γκραμπόφσκι στο Λονδίνο, ενώ στην Πολωνία υποστήριξε την κάθε τι πολιτιστικό όπως το Εθνικό Μουσείο της Βαρσοβίας, το Μουσείο Τέχνης στο Λοτζ όπου δώρισε 400 πίνακες, το Μουσείο Φαρμακευτικής στην Κρακοβία.

Μετά τον θάνατο του πατέρα του ο Βόιτσεχ συνέχισε να διοικεί την φαρμακευτική αλυσίδα της οικογένειας αλλά και το έργο παρακαταθήκη του πατέρα του στον πολιτισμό.

 

ΠΗΓΗ

 

Το πρώτο συμβάν στη νέα Πατρών Πύργου – ΦΩΤΟ

Πλαζ Πάτρας: “Χρυσή” διάρρηξη – Έσπασαν τζάμι αυτοκινήτου και άρπαξαν χρήματα και πανάκριβο ρολόι!

Η Τροχαία έκοψε την Πάτρα στα δύο! Συνθήκες κυκλοφοριακής “κόλασης” μέχρι την Κυριακή το βράδυ

Τέλος στο θρίλερ σε Πάτρα και Κ. Αχαΐα με τον 13χρονο που εξαφανίστηκε – Πού και γιατί κρυβόταν – ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: Μέσα σε 3 μήνες… έχασε τη “μάχη”!

‘Εκοψαν μέρα μεσημέρι την Κορίνθου-Κυκλοφοριακή κόλαση στο κέντρο της Πάτρας-Αποκλείστηκε και η Κανακάρη από χαλασμένο λεωφορείο-ΦΩΤΟ

Αχαΐα – Θρίλερ με 13χρονο: Πήρε το ΙΧ του πατέρα του και εξαφανίστηκε – Έχουν “σηκωθεί” ακόμη και drone για τον εντοπισμό του

Πάτρα: “Έφυγε” ένας από τους πρωτοπόρους επιχειρηματίες στο χώρο του αυτοκινήτου – Τη Δευτέρα η κηδεία του (ΦΩΤΟ)