ΚΚΕ: Η καπιταλιστική αγορά επιβάλλει τον εκβιασμό ή ελλείψεις ή αυξήσεις τιμών στα φάρμακα

18/01/2023 | 09:05

 

Στη συζήτηση σχετικά με την «έλλειψη φαρμάκων στην Ευρώπη» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Στην τοποθέτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης σημείωσε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τα εξής: «Πώς γίνεται στην Ελλάδα των 30 μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών να υπάρχουν εκρηκτικές ελλείψεις σε στοιχειώδη αναλγητικά φάρμακα, εισπνεόμενα, ακόμα και σκευάσματα για εξειδικευμένες θεραπείες; Γιατί ανάλογα συμβαίνουν και σε άλλες χώρες της ΕΕ; Μα γιατί το φάρμακο είναι εμπόρευμα. Γιατί αυτή είναι η κανονικότητα των νόμων της καπιταλιστικής αγοράς, της ανταγωνιστικότητας, που επιβάλλουν «παράλληλες εξαγωγές» στις πλάτες του λαού».

«Κυβερνήσεις, ΕΕ και τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντά των μονοπωλίων όπως στην Ελλάδα η ΝΔ ,ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ εκβιάζουν “με ένα στόμα” το λαό με το δίλημμα ή αύξηση τιμών ή ελλείψεις. Το ίδιο “έργο” και στην πανδημία με τα εμβόλια και τους ανταγωνισμούς ομίλων που και οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι το διαφθορείο της ΕΕ είναι μέχρι το λαιμό χωμένο» πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και κατέληξε στην ομιλία του: «Ο λαός έχει τη δύναμη να επιβάλει το να πληρώσει το κεφάλαιο, να απαγορευτούν οι «παράλληλες εξαγωγές», για καθολική και δωρεάν φαρμακευτική κάλυψη του λαού. Για μια άλλη οικονομία με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των ομίλων».

https://www.zougla.gr/

Μεσολόγγι: «Τον έσυραν μέχρι το σημείο που βρέθηκε η σορός» – Τι είπε η αδερφή του Μπάμπη Κούτσικου (ΒΙΝΤΕΟ)

Καιρός: Ζέστη διαρκείας από την Τετάρτη έως του Αγίου Πνεύματος

Με επιτυχία το 3ο Συνέδριο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στην Ογκολογία

Εγκαινιάστηκε η έκθεση τμημάτων του Μορφωτικού Συλλόγου Κυριών

Ο Αντιπεριφερειάρχης, Φ. Ζαΐμης στην εκδήλωση του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος για το νερό 

Κηδεύονται την Τρίτη

Δήμος Πατρέων: Απάντηση στον Ιάσονα Φωτήλα

Σκληρή ανακοίνωση του Ολυμπιακού: «Το βίντεο με τα όσα εμετικά έκανε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος»