Χατζηδάκης για αύξηση κατώτατου μισθού: Δεν φοβόμαστε μείωση θέσεων εργασίας

19/03/2023 | 13:47

Στην τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη, στην αύξηση του κατώτατου μισθού και στην έκδοση των συντάξεων από τον ΕΦΚΑ, αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής (1.03.2023) στην εκπομπή της «Σαββατοκύριακο από τις Έξι».

Αναφορικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι από τις 27 χώρες στην ΕΕ, οι 22 έχουν κατώτατο μισθό και είμαστε πλέον στη 10η θέση. «Δεν φοβόμαστε μείωση θέσεων εργασίας λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού» τόνισε. 

«Ψίχουλα σε συσκευασία δώρου δεν έχω δει ποτέ, είναι η απάντησή μου στην αντιπολίτευση» πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας, κληθείς να σχολιάσει το πώς υποδέχθηκε η αντιπολίτευση την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο Κωστής Χατζηδάκης επισήμανε δε ότι η ανεύρεση και η απόδοση ευθυνών για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, αποτελεί την προτεραιότητα της κυβέρνησης στην παρούσα φάση. 

Ο υπουργός Εργασίας έκανε επίσης γνωστό ότι μέσα στον Απρίλιο θα δοθούν και οι παράλληλες συντάξεις. «Κληρονομήσαμε ένα βουνό στον ΕΦΚΑ. Πιστεύω πως δώσαμε λύσεις» ανέφερε ανάμεσα σε άλλα.

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Προφυλακίστηκε ο 47χρονος που πυροβόλησε τους 4 ανήλικους στο Αίγιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών

Αχαΐα: Τα έκανε “γυαλιά καρφιά” στα κρατητήρια – Έσπασε τα υδραυλικά και πλημμύρισε ο τόπος – Είχε συλληφθεί αρνούμενος αλκοτέστ

Πάτρα: Επίθεση με μπογιές και στο γραφείο του αχαιού βουλευτή Ανδρέα Κατσανιώτη

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα – Άγρια επίθεση από μέλη καρναβαλικού πληρώματος σε δύο νεαρά άτομα, τους έστειλαν στο νοσοκομείο