Χατζηδάκης για αύξηση κατώτατου μισθού: Δεν φοβόμαστε μείωση θέσεων εργασίας

19/03/2023 | 13:47

Στην τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη, στην αύξηση του κατώτατου μισθού και στην έκδοση των συντάξεων από τον ΕΦΚΑ, αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής (1.03.2023) στην εκπομπή της «Σαββατοκύριακο από τις Έξι».

Αναφορικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι από τις 27 χώρες στην ΕΕ, οι 22 έχουν κατώτατο μισθό και είμαστε πλέον στη 10η θέση. «Δεν φοβόμαστε μείωση θέσεων εργασίας λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού» τόνισε. 

«Ψίχουλα σε συσκευασία δώρου δεν έχω δει ποτέ, είναι η απάντησή μου στην αντιπολίτευση» πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας, κληθείς να σχολιάσει το πώς υποδέχθηκε η αντιπολίτευση την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο Κωστής Χατζηδάκης επισήμανε δε ότι η ανεύρεση και η απόδοση ευθυνών για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, αποτελεί την προτεραιότητα της κυβέρνησης στην παρούσα φάση. 

Ο υπουργός Εργασίας έκανε επίσης γνωστό ότι μέσα στον Απρίλιο θα δοθούν και οι παράλληλες συντάξεις. «Κληρονομήσαμε ένα βουνό στον ΕΦΚΑ. Πιστεύω πως δώσαμε λύσεις» ανέφερε ανάμεσα σε άλλα.

X. Μπονάνος: Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Ψωφίδας

ΚΕΔΗΠ: Ανοικτή η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα προγράμματα του Κόμβου Εκπαίδευσης

 Σαλάτα του Καίσαρα με σολομό

Πάτρα: Κηδεύεται την Τετάρτη η Ειρήνη Παπαδάτου

Ελληνικό: «Κλειδί» η νεκροψία – νεκροτομή για τους μυστηριώδεις 3 θανάτους

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 21χρονο που σκότωσε τη μητέρα του στη Λάρισα

Πυρκαγιά στη Ν. Μανωλάδα: Η στιγμή της έκρηξης – BINTEO

«Σήριαλ Κίλλερ», στο θέατρο act