Χρήστος Σταϊκούρας για Θεσσαλία: Πάνω από 150 εκατ. ευρώ οι ζημιές από την κακοκαιρία στο σιδηροδρομικό δίκτυο

15/09/2023 | 22:47

Για τις τεράστιες ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία, μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις καταστροφές στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel και τόνισε ότι οι γέφυρες που κατασκευάστηκαν μετά τις ζημιές από την κακοκαιρία «Ιανός» δεν υπέστησαν ζημιές.

«Τα ακραία φαινόμενα θα γίνονται όλο και πιο συχνά», υπογράμμισε, για να προσθέσει ότι θα πρέπει να αναθεωρηθούν οι προδιαγραφές των υποδομών.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε πως «μέσα στο Σαββατοκύριακο η κατάσταση θα είναι ακόμα καλύτερη στην εθνική οδό», σχολιάζοντας παράλληλα το άνοιγμα της εθνικής Αθηνών-Θεσσαλονίκης μόνο από την αριστερή λωρίδα, το απόγευμα της Παρασκευής.

«Το κόστος για τις ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο μπορεί να ξεπεράσει τα 150 εκατομμύρια ευρώ και η αποκατάσταση θα πάρει πολλούς μήνες», συμπλήρωσε επίσης, λέγοντας ότι η χρηματοδότηση θα δοθεί από το πακέτο ανάπτυξης.

πηγή

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα – Άγρια επίθεση από μέλη καρναβαλικού πληρώματος σε δύο νεαρά άτομα, τους έστειλαν στο νοσοκομείο

Αχαΐα: Τα έκανε “γυαλιά καρφιά” στα κρατητήρια – Έσπασε τα υδραυλικά και πλημμύρισε ο τόπος – Είχε συλληφθεί αρνούμενος αλκοτέστ

Πάτρα: Σφράγισμα 30 ημερών σε κατάστημα – Βρέθηκε ανήλικη μαζί με την ενήλικη αδερφή της, τι υποστηρίζει η μητέρα τους – ΕΓΓΡΑΦΑ

Πάτρα: Επίθεση με μπογιές και στο γραφείο του αχαιού βουλευτή Ανδρέα Κατσανιώτη