Γ. Γεραπετρίτης: Θετικό βήμα η παραδοχή Ράμα για την εκλογή Μπελέρη

22/12/2023 | 08:20

Με την απόφαση του αλβανικού δικαστηρίου και τη δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού έγινε ένα βήμα για την αποδοχή της εκλογής του Φρέντι Μπελέρη, αλλά απαιτείται ακόμη ένα βήμα, διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του  στην εκπομπή της ΕΡΤ «Επίλογος» και τον Απόστολο Μαγγηριάδη.

«Πράγματι, υπήρξε ένα θετικό βήμα εκ μέρους του Αλβανού πρωθυπουργού, ο οποίος αποδέχθηκε επί της αρχής ότι έχουμε ένα νέο δήμαρχο και θα πρέπει οπωσδήποτε να αποχωρήσει από την άσκηση των καθηκόντων ο πρώην δήμαρχος Γκόρο. Στη συνέχεια θα αξιολογήσουμε κατά πόσο οι επόμενες ενέργειες είναι συμβατές με εκείνα τα οποία έχουμε θέσει ως όρο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης.

Σχολιάζοντας την ανάρτηση του πρωθυπουργού της Αλβανίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε πως για πρώτη φορά ο Έντι Ράμα απεδέχθη το αποτέλεσμα των εκλογών και απεκάλεσε ρητά τον Φρέντι Μπελέρη ως εκλεγμένο δήμαρχο. Προσέθεσε πως ο Αλβανός πρωθυπουργός απεδέχθη ακόμη ότι δεν είναι δυνατόν να ασκεί καθήκοντα ο πρώην δήμαρχος και υπογράμμισε: «Αυτή τη στιγμή αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι να αντικαταστηθεί αμέσως ο ασκών τη δημαρχία, κ. Γκόρο».

Αναφερθείς στην απόφαση του δικαστηρίου της Αλβανίας για θέματα διαφθοράς και οργανωμένου εγκλήματος, επισήμανε ότι διέλαβε διάφορες σκέψεις, μεταξύ των οποίων ότι ο Φρέντι Μπελέρης είναι ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας και ότι αυτή τη στιγμή ο περιορισμός του σε καθεστώς προσωρινής κράτησης τον εμποδίζει να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα, και ότι δεν μπορεί να ασκεί καθήκοντα δημάρχου ο πρώην δήμαρχος Γκόρο.

https://www.ertnews.gr/

Σοκ στη Formula 1: «Ο Νόρις αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας και σκέφτεται να αποσυρθεί»!

Δημήτρης Μακαλιάς: «Με πόνεσε πολύ που δέχθηκα μηνύματα μίσους από ανθρώπους που γνώριζα και είχα συνεργαστεί»

Η Ελένη Χαμπέρη έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί

«Και η Παρί Σεν Ζερμέν για Καρέτσα»

Σουηδία: Το κοινοβούλιο στηρίζει το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της νέας γενιάς πυρηνικών αντιδραστήρων

ΔΥΠΑ: 74% αύξηση συμμετοχής επιχειρήσεων στο JOBmatch 2.0

Απάτη με «χρυσά» ταξίδια από πρώην δημοσιογράφο – Πελάτες έχασαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ

ΗΠΑ: Ο υπ. Άμυνας διατάζει εις βάθος έρευνα της χαοτικής αποχώρησης των Αμερικανών από το Αφγανιστάν το 2021