Γιώργος Τσίπρας: Όχι μόνο δεν το αποκλείω, το εύχομαι να επιστρέψει ο Αλέξης Τσίπρας

27/02/2024 | 15:19

Ερωτηθείς εάν θα απέκλειε την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερα στον προοδευτικό χώρο, ο Γιώργος Τσίπρας, απάντησε πως «προσωπικά, όχι μόνο δεν το αποκλείω, το εύχομαι και νομίζω το εύχεται και πολύς κόσμος, αλλά δεν αφορά το τώρα σε κάθε περίπτωση. Αφορά το μέλλον».

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 επισήμανε πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο συνολικά για τη δημοκρατική παράταξη και όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Τον εμπιστεύεται και αναφέρεται σε αυτόν πολύς κόσμος, όχι μόνο μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο και μ’ αυτή την έννοια κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει» προσέθεσε.

«Να το θέσω ως εξής. Μέχρι πριν από τις εκλογές του 23, του Μαΐου και του Ιουνίου, ο κόσμος που τοποθετούνταν εκλογικά, αριστερά της Νέας Δημοκρατίας ήταν άνω του 50%. Δεν θεωρώ, ακόμη κι αν υπάρχουν μεταβολές και προφανώς υπάρχουν μεταβολές, έχουμε μια ισχυροποίηση δεξιάς και ακροδεξιάς μαζί στη χώρα μας σε πρωτοφανή επίπεδα, δεν θεωρώ ότι αυτός ο κόσμος έπαψε να υπάρχει, εξατμίστηκε με κάποιο μαγικό τρόπο. Μπορεί να πήγε σπίτι του, μπορεί να μην πήγε να ψηφίσει, μπορεί να ψήφισε μικρότερα κόμματα αλλά ο κόσμος αυτός υπάρχει. Αυτό το οποίο υπάρχει όμως ταυτόχρονα είναι ένα τεράστιο έλλειμμα έκφρασης αυτού του κόσμου. Προφανώς δεν καταφέραμε να τον εκφράσουμε και γι’ αυτό πήγαμε και στο 18%, αλλά ούτε και το ΠΑΣΟΚ τον εκφράζει. Συνεπώς υπάρχει ένα μεγάλο κενό που πρέπει να καλυφθεί, αν θέλουμε να υπάρξει δηλαδή ένας άλλος πόλος στην ελληνική κοινωνία που να εκφράζει προοδευτικές πολιτικές» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

 

ΠΗΓΗ

 

Πάτρα: Στις φλόγες σπίτι στην Περιβόλα – Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στο σημείο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθούν οι βραδινές εκδηλώσεις, κανονικά οι πρωινές

Πάτρα: Γερό τρακάρισμα στα Μποζαΐτικα – Ενεπλάκησαν τρία οχήματα (ΦΩΤΟ)

Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 34χρονης από την Πάτρα δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό – Τι έδειξε η Ιατροδικαστική

Πάτρα: Καταγγελία-σοκ από μητέρα αυτιστικού παιδιού – Εκπαιδευτικός του έριξε χαστούκια – Δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Άνδρας έπεσε από ύψος δύο μέτρων – Μεταφέρεται στο νοσοκομείο

ΕΣΗΕΑ: Τα αποτελέσματα των εκλογών, ποιοι εκλέγονται στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Θλίψη στην Πάτρα: “Έφυγε” η Τζένη Λιμάρ