Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας – Κερδισμένοι και χαμένοι… (ΚΑΡΤΕΣ)

03/04/2024 | 20:56

Στο 33% – στο ποσοστό των ευρωεκλογών του 2019, αλλά με απώλειες 2,5 μονάδων τον Μάρτιο, με την ερώτηση τότε να αφορά εθνικές κάλπες και όχι ευρωεκλογές  – κατέγραψε τη ΝΔ η εταιρεία Pulse, στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Σκάι. Σε κάθε περίπτωση, το κυβερνών κόμμα διατηρεί την κυριαρχία του – στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται σταθερός στο 34%, με διαφορά 18  μονάδων από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος πάντως κερδίζει δύο μονάδες μέσα σε ένα μήνα. 

Η δειγματοληψία έγινε το διάστημα από 1 έως 3 Απριλίου – δηλαδή μετά από την ολοκλήρωση της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας, που δεν φαίνεται να απέδωσε δημοσκοπικά κέρδη για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος πήρε την σχετική πρωτοβουλία αποσπώντας τις υπογραφές των κομμάτων της Αριστεράς: το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει και νέα πτώση μιάμισης μονάδας στην εκτίμηση ψήφου και πέφτει από το 14% στο 12,5% στην εκτίμηση ψήφου.  Παράλληλα, ο πρόεδρος του κόμματος παρέμεινε σταθερός στο 8% στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

Κέρδη κατέγραψε η εταιρεία για το κόμμα Βελόπουλου, που εμφανίζεται πάνω από το ΚΚΕ στη μάχη για την τέταρτη θέση, με 9% στην εκτίμηση ψήφου, από 4,2% στις προηγούμενες ευρωεκλογές, έναντι 8,5% του ΚΚΕ που χάνει μισή μονάδα. Η Νέα Αριστερά «έγραψε» 3% στην εκτίμηση ψήφου, ενώ «ισοπαλία» καταγράφεται μεταξύ Νίκης και Πλεύσης Ελευθερίας, στο 3,5%. Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου συγκεντρώνουν 1,8% στη συγκεκριμένη μέτρηση, όπως και το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Ναι στην προανακριτική για τα Τέμπη

Ενδεικτικές του κλίματος που υπάρχει στην κοινωνία για την τραγωδία των Τεμπών ήταν οι απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα για το αν συμφωνούν με την συσταση προανακριτικής επιτροπής, με το 61% να είναι σίγουρα ή μάλλον θετικοί και μόνον το 28% αρνητικοί. Συμφωνούν τρεις στους τέσσερις προτιθέμενους να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ, αλλά και το 30% εκείνων που δηλώνουν ψηφοφόροι ΝΔ στις επικείμενες ευρωεκλογές. 

H Pulse ζήτησε από τους πολίτες να τοποθετηθούν και για την πρόταση Κασσελάκη για πρόωρες εκλογές – και μάλιστα με την παρουσία ξένων παρατηρητών. Το 51% απάντά μάλλον ή σίγουρα αρνητικά, αλλά ένα ποσοστό 35% δηλώνει ότι συμφωνεί. Σημειώνεται ότι ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι συμφωνεί με την πρόταση. 

Το 44% δηλώνει ότι θεωρεί την ακρίβεια και την κατάσταση της οικονομίας ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας και ακολουθούν με μεγάλη απόσταση η εγκληματικότητα, η Υγεία και η Δικαιοσύνη.

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας - Κερδισμένοι και χαμένοι... (ΚΑΡΤΕΣ)

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας - Κερδισμένοι και χαμένοι... (ΚΑΡΤΕΣ)

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας - Κερδισμένοι και χαμένοι... (ΚΑΡΤΕΣ)

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα – “Έφυγε” την ώρα που θήλαζε το μωρό της ΦΩΤΟ

Σοβαρό ατύχημα και χειρουργείο στο ΚΑΤ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη – Αναρρώνει στο νοσοκομείο

Βαρύ πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα που μόλις είχε γεννήσει – Τα πιθανά αίτια, συγκλονίζει η μητέρα της

Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθούν οι βραδινές εκδηλώσεις, κανονικά οι πρωινές

Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 34χρονης από την Πάτρα δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό – Τι έδειξε η Ιατροδικαστική