Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Φτάνουν τις 100 οι αγωγές για την υπόθεση των email

22/03/2024 | 20:38

Η υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου έχει κλονίσει συθέμελα το πολιτικό στερέωμα, με τους αποδήμους να είναι οργισμένοι και να καταφεύγουν στην Δικαιοσύνη ο ένας μετά τον άλλον. 

Οι αγωγές κατά του υπουργείου Εσωτερικών για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων τους πληθαίνουν μέρα με την ημέρα, ενώ η αντιπολίτευση βοά για νέο «γαλάζιο» σκάνδαλο και παράνομη παρέμβαση στις ευρωεκλογές.

Φτάνουν τις 100 οι αγωγές για την υπόθεση Ασημακοπούλου

Σύμφωνα με το MEGA, στο γραφείο του δικηγόρου Βασίλη Σωτηρόπουλου ετοιμάζονται 100 αγωγές για να σταλούν στο υπουργείο Εσωτερικών. Η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έχει λάβει δέκα εξώδικα από άτομα που πήραν email της, ενώ έχει γίνει και μία αγωγή εναντίον της.

Η ίδια έχει παραδώσει όλο το αρχείο της στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, η οποία χθες βρισκόταν επί τέσσερις ώρες στο υπουργείο Εσωτερικών

Επόμενος σταθμός της Αρχής φαίνεται ότι θα είναι η Νέα Δημοκρατία, με τον πήχη τον προσδοκιών να μην είναι ψηλά, ενώ στο στόχαστρο μπαίνει και ο Νίκος Θεοδωρόπουλος, ο πρώην γραμματέας αποδήμων, που έστειλε στην κα Ασημακοπούλου τα email που πήρε από το υπουργείο Εσωτερικών μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.

Στο στόχαστρο και η Νίκη Κεραμέως

Στο στόχαστρο έχει μπει και η Νίκη Κεραμέως, με την αντιπολίτευση να έχει ήδη ζητήσει να συσταθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να κληθεί η υπουργός, η οποία «έχει την πολιτική ευθύνη».

Οι απόδημοι φοβούνται ότι εκτός από τα email τους έχουν διαρρεύσει και άλλα προσωπικά στοιχεία τους όπως ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ τους.

https://www.in.gr/

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Πάτρα: Στις φλόγες σπίτι στην Περιβόλα – Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στο σημείο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα – “Έφυγε” την ώρα που θήλαζε το μωρό της ΦΩΤΟ

Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθούν οι βραδινές εκδηλώσεις, κανονικά οι πρωινές

Σοβαρό ατύχημα και χειρουργείο στο ΚΑΤ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη – Αναρρώνει στο νοσοκομείο

Βαρύ πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα που μόλις είχε γεννήσει – Τα πιθανά αίτια, συγκλονίζει η μητέρα της

Πάτρα: Γερό τρακάρισμα στα Μποζαΐτικα – Ενεπλάκησαν τρία οχήματα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Καταγγελία-σοκ από μητέρα αυτιστικού παιδιού – Εκπαιδευτικός του έριξε χαστούκια – Δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ