Α. Παναγιωτόπουλος: «To Υπουργείο Υγείας ανέχεται αντίποινα και τιμωρητικές διώξεις στους γιατρούς που φυλάττουν Θερμοπύλας»

19/07/2024 | 19:35

Δήλωση Ανδρέα Παναγιωτόπουλου Βουλευτή Αχαΐας – Τομεάρχη Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι πλέον στο μη παρέκει, κάτι που έμμεσα αναγνωρίζει και η ίδια η κυβέρνηση με τις σπασμωδικές και πανικόβλητες “προσπάθειές” της να αντιμετωπίσει την υποστελέχωση των νοσοκομείων του ΕΣΥ, εκ των οποίων τα περιφερειακά και εδρεύοντα σε νησιωτικές περιοχές υψηλής τουριστικής κίνησης αδυνατούν πια να εφημερεύσουν με ασφάλεια για τους επαγγελματίες υγείας και τους ασθενείς και εν γένει λήπτες υπηρεσιών υγείας.

Παρά αυτή την τραγική κατάσταση, η κυβέρνηση συνεχίζει να επιτείνει και να ενθαρρύνει το κάκιστο εργασιακό περιβάλλον εντός του ΕΣΥ εξακολουθώντας την τακτική των πειθαρχικών διώξεων κατά ιατρών, το μόνο παράπτωμα των οποίων είναι η διαφωνία με όσα εντέλλονται από τους Διοκητές τους.

Εν προκειμένω αναφερόμαστε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, για την απελπιστική κατάσταση του οποίου έχουμε καταθέσει στη Βουλή την υπ’αριθμ. 5128/13-6-2024 ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας η οποία καίτοι αναπάντητη ως σήμερα, κατόρθωσε να αναγκάσει την ηγεσία του Υπουργείου και της 2ης Υ.ΠΕ να λάβουν κάποια ημίμετρα πρόχειρου και εμβαλωματικού χαρακτήρα προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στο “Βαρδάκειο”.

Όμως, η ερώτησή μας επέφερε και εκδικητικές συνέπειες, καθώς στις 16 Ιουλίου 2024 η Διοίκηση της 2ης Υ.ΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου έκρινε σκόπιμο να καλέσει όλους τους χειρουργούς ιατρούς της χειρουργικής κλινικής του Γ.Ν Σύρου να παραστούν σε συζήτηση υπόθεσής τους σε συνεδρίαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου στο πλαίσιο Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Η κυβέρνηση, λοιπόν, θεωρεί σκόπιμο να συνεχίσει την πειθαρχική δίωξη σχεδόν όλων, δηλαδή τριών (3) εκ των τεσσάρων (4) χειρουργών ιατρών του Γ. Ν Σύρου, όταν διατείνεται δημοσίως ότι θέλει να στηρίξει και ενισχύσει το ΕΣΥ.

Όταν το Υπουργείο Υγείας δημιουργεί και συντηρεί σχέσης έντασης και αντεκδίκησης με το υφιστάμενο, υπερεξαντλημένο, υποαμειβόμενο και υπό γενική παραίτηση ανθρώπινο δυναμικό, ειλικρινά περιμένει να πιστέψει κανείς ότι όντως κόπτεται και προσπαθεί να προσελκύσει νέους και νέες ιατρούς ως μόνιμο προσωπικό του ΕΣΥ;

Αντί για αντίποινα και τιμωρητικές λογικές άλλων, σκοτεινών και αντιδημοκρατικών εποχών, καλούμε την κυβέρνηση να υιοθετήσει την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για νέα, επικαιροποιημένα κίνητρα προσέλκυσης και παραμονής ιατρών στις δομές του ΕΣΥ που εδρεύουν στις άγονες και προβληματικές περιοχές της χώρας.

 

Κέικ καραμέλα
04/02/2026 | 01:35

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Πάτρα: “Κλειστή” για ώρες η Ακτή Δυμαίων- Τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Πλημμύρισε επιχείρηση στην Πάτρα – Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες απευθύνουν έκκληση στον Δήμο να καθαρίσει βουλωμένο φρεάτιο καθώς η κακοκαιρία θα συνεχιστεί – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο – Δύο τραυματίες

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Γαύδος – Χωρίς τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης οι κάτοικοι

Πάτρα: Ληστεία με μαχαίρι σε μίνι μάρκετ – Συνελήφθη ο δράστης μετά από καταδίωξη

Δυτ. Ελλάδα: Βαρύ πένθος από τον θάνατο της Βάνας Πέτρου – Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας