Μπελέρης στο Ευρωκοινοβούλιο: Ο σεβασμός στο ευρωπαϊκό κεκτημένο να είναι μονόδρομος για ένταξη υποψήφιων μελών

17/09/2024 | 23:46

«Στα Δυτικά Βαλκάνια ο σεβασμός στο ευρωπαϊκό κεκτημένο πρέπει να είναι ο μόνος δρόμος για την ένταξη υποψήφιων κρατών. Οποιαδήποτε υποχώρηση θα σήμαινε αυτομάτως και ήττα των κοινών μας αξιών», τόνισε στην πρώτη του παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Φρέντη Μπελέρης.

«Με μεγάλη συγκίνηση απευθύνομαι, για πρώτη φορά, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού μας Κοινοβουλίου, ενός θεσμού, η αποφασιστικότητα του οποίου αποδείχθηκε ικανή να ξεκλειδώσει το αλβανικό κελί, όπου παρέμεινα για 16 μήνες», είπε ξεκινώντας την παρέμβασή του.

«Σήμερα, είμαι εδώ ως ένας μειονοτικός Έλληνας ευρωβουλευτής, που προέρχεται από ένα κράτος-μέλος της ΕΕ, αλλά γεννήθηκε σε μια χώρα που φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Δυστυχώς, όμως, αυτή η χώρα συνεχώς απομακρύνεται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο αντί να το πλησιάζει», συνέχισε ο κ. Μπελέρης, αναφέροντας, επίσης, ότι «η σημερινή κατάσταση στην Αλβανία δείχνει το πώς οι μεταρρυθμίσεις μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε “βόμβες ολοκληρωτισμού” στα θεμέλια ενός δημοκρατικού κράτους», όπως είπε.

«Αυτό έγινε και με τη χρηματοδοτούμενη -και από ευρωπαϊκούς πόρους- δικαστική μεταρρύθμιση», είπε και αμέσως προσέθεσε: «Η αλβανική κυβέρνηση κατέστησε πολλάκις βραχίονα της, την Δικαιοσύνη, κάτι το οποίο έκανε όχι μόνο στη δική μου περίπτωση, αλλά και στου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και η Ένωσή μας έρχεται αντιμέτωπη τώρα με ένα οξύμωρο. Όσο πιο δεδομένη θεωρείται η στήριξή της στην ηγεσία του κ. Ράμα τόσο πιο έντονο γίνεται το αντιευρωπαϊκό αίσθημα στους πολίτες της χώρας».

ertnews.gr

Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του – Τι “βλέπει” η ΕΛ.ΑΣ

Σοκ στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή την ώρα του ρεπορτάζ ο κάμεραμαν του ΑΝΤ1 Γιώργος Παυλάκης

Αχαΐα: «Έφυγε» αιφνίδια στα 51 του χρόνια ο γιατρός Αιμίλιος Τζούδας

Πάτρα: Σημάδεψε οδηγό με πιστόλι στη μέση του δρόμου – Ολόκληρο οπλοστάσιο στο σπίτι του

Πάτρα: Έσκασε εκρηκτικός μηχανισμός στο Πανεπιστήμιο – Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τους δράστες

Πάτρα: “Φως” στα αίτια θανάτου του 21χρονου στην Εγλυκάδα, που κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Σήμερα η νεκροψία

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα

Πάτρα: Ελεύθεροι οι δύο νέοι, που είχαν προφυλακιστεί για την φωτιά στο Γηροκομειό