Μ. Θεμιστοκλέους για λίστες χειρουργείων: Στόχος να μην έχουμε αναμονή πάνω από τέσσερις μήνες για κανένα περιστατικό

26/10/2024 | 15:17

«Γνωρίζουμε πόσοι είναι οι αναμονής στη χώρα και πόσα άτομα περιμένουν και θα ανακοινώσουμε όταν θα έχουμε και την έναρξη του προγράμματος», τόνισε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews “Newsroom” και τους Μαριλένα Γεραντώνη και Μάκη Προβατά, αναφερόλμενος στις αναμονές στα χειρουργεία και την αντιμετώπισή τους.

Ενώ πρόσθεσε, ακόμη:

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει η πληροφορία στο νοσοκομείο, στους γιατρούς και στο υπουργείο Υγείας κεντρικά (…) Ο απώτερος στόχος είναι να μην έχουμε αναμονή παραδείγματος χάρη πάνω από 4 μήνες για κανένα περιστατικό στη χώρα (…)

Δεν έχουμε αναμονή στα ογκολογικά περιστατικά, κανένας ασθενής με ογκολογικό περιστατικό δεν έχει αναμονή. Χειρουργείται εντός μιας εβδομάδας, δέκα ημερών. Χειρουργείται άμεσα – όπως και δεν έχουμε αναμονή στα βαριά περιστατικά (…)».

ertnews.gr

ΣΟΚ: 21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Θρήνος στην Εγλυκάδα Πατρών

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου

Πάτρα: Πέθανε ο δολοφόνος της Κωνσταντίνας Κουλούρη και της Ρεγγίνας Παπανδρέου

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον περιφερειακό σύμβουλο Άρη Τηλιγάδη, που “έφυγε” μετά από μάχη με ασθένεια

Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του – Τι “βλέπει” η ΕΛ.ΑΣ

“Bγήκαν” μαχαίρια έξω από νυχτερινό κέντρο – Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο κέντρο της Πάτρας

Πάτρα: “Φως” στα αίτια θανάτου του 21χρονου στην Εγλυκάδα, που κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Σήμερα η νεκροψία

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα