ΣΥΡΙΖΑ: Χάνει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης – Ανεξαρτητοποιήθηκαν Τζάκρη και Πούλου

21/11/2024 | 11:05

Την κοινοβουλευτική βόμβα που αλλάζει τους συσχετισμούς σε επίπεδο κορυφής των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πυροδότησαν πριν από λίγη ώρα οι βουλευτές Θοδώρα Τζάκρη και Γιώτα Παύλου, οι οποίες απέστειλαν επιστολή ανεξαρτητοποίησης από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και τον έριξαν από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για πρώτη φορά στα χρόνια της μεταπολίτευσης, το τρίτο σε δύναμη κόμμα ξεπερνά το δεύτερο και το ΠΑΣΟΚ με 31 βουλευτές μετατρέπεται αυτομάτως σε αξιωματική αντιπολίτευση. Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ μένει με 29 – προς το παρόν- μια μόλις μέρα μετά το debate των υποψήφιων αρχηγών.

Μετά τις δύο αποχωρήσεις ο αριθμός των ανεξαρτήτων βουλευτών ανεβαίνει στους 20, με εκείνους που πρόσκεινται στον Κασσελάκη να φτάνουν τους έξι.

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ασύλληπτη τραγωδία στην Πάτρα: Δύο νεκροί νεαρής ηλικίας μετά από σοκαριστικό τροχαίο στην Παραλία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: “Ξηλώθηκε” μπαλκόνι από τους θυελλώδεις ανέμους – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αυτό είναι το 25χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

ΣΟΚ στη Δυτική Αχαΐα: “Έσβησε” στα 45 της η Παναγιώτα Αρβανίτη – Παναγιωτοπούλου

Σοκαρισμένη η Πάτρα από το τραγικό τροχαίο – Ποια είναι τα δύο παιδιά που έχασαν την ζωή τους, 19 και 17 ετών!

Πάτρα: Θρήνος στο διαδίκτυο για τα παιδιά που χάθηκαν στο τροχαίο! Συντετριμμένοι οι φίλοι τους (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Λουλούδια και κεράκια για το Νίκο και την Αγγελική στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας – “Παγωμένη” Κυριακή για την πόλη (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Αναστάτωση σε συρμό του Προαστιακού – Άνδρας παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικο κορίτσι, συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ