Άκης Σκέρτσος: “Από το 2019 έως σήμερα έχουν μειωθεί ή καταργηθεί 50 φόροι”

31/10/2024 | 21:59

Αποκλειστικά στο Live News μίλησε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Ανείπωτη τραγωδία χαρακτήρισε ο Άκης Σκέρτσος όσα συμβαίνουν στην Ισπανία, με τους εκατοντάδες νεκρούς εξαιτίας των φονικών πλημμυρών.

«Πρέπει να κάνουμε όλοι μία προσπάθεια να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε την αναγκαία ανθεκτικότητα, αλλά και σαν επίπεδο κοινότητας, να αποτρέψουμε και να προλάβουμε τέτοιες καταστάσεις», είπε.

Όπως τόνισε, στην Ελλάδα υπάρχει προληπτικός μηχανισμός και το 112.

Για τον κατώτατο μισθό

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, η χώρα έχει πετύχει σημαντικά πράγματα από το 2019, όπως η ανάπτυξη με διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με την Ευρώπη.

«Η Ελλάδα συνεχίζει να αναπτύσσεται με ρυθμούς της τάξης 2-2,5%. Για να αυξάνεται ο μισθός, θα πρέπει να μεγενθύνεται η οικονομία. Έχουμε δεσμευτεί ότι το 2027 ο κατώτατος μισθός θα έχει αυξηθεί στα 950 ευρώ», δήλωσε.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως η κυβέρνηση θα εξισώσει τον κατώτατο μισθό δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

«Από το 2019 έως σήμερα έχουν μειωθεί ή καταργηθεί 50 φόροι. Στόχος η μείωση της φοροδιαφυγής, η οποία έχει μειωθεί κατά 50% τα τελευταία 5 χρόνια», δήλωσε.

 

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού στο νοσοκομείο Αιγίου από ασθενή – Τον χτύπησε με μπουνιές στο πρόσωπο

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Πάτρα: Σοκαριστικό τροχαίο με σύγκρουση δύο δικύκλων – Η τρελή πορεία της μηχανής – ΦΩΤΟ

Κόντρα Πιερρακάκη – Φάμελλου στη Βουλή: «Έχετε μονοπώλιο στην τοξικότητα» – «Σταματήστε να κρύβεστε πίσω από το δημοσιονομικό κόφτη