Διευρύνεται η συνεργασία Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλου

01/04/2016 | 10:42

Για το δεύτερο εξάμηνο πάει η έναρξη της δραστηριοποίησης της νέας κοινής εταιρείας Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλος, η οποία σε πρώτη φάση θα αφορά δίκτυο 33 υπερμάρκετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ναυτεμπορική», η απαιτούμενη έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού αναμένεται ως τα μέσα του Μαΐου και, κατόπιν αυτού, το νέο σχήμα θα μπορεί να τρέξει. Τα 33 καταστήματα έχουν ήδη «υιοθετηθεί» από τη Σκλαβενίτης, στα πρότυπα της οποίας φέρεται ότι θα κινηθούν τόσο η εμπορική διαχείριση όσο και το περιβάλλον των καταστημάτων.

Ως προς το θέμα της επωνυμίας που θα φέρει το δίκτυο του νέου σχήματος οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχει την ονομασία της Σκλαβενίτης, ενώ θα υπάρχουν και τα δύο σήματα των αλυσίδων. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι βραχυπρόθεσμοι σχεδιασμοί περιλαμβάνουν τη μεταβίβαση επιπλέον 50 σημείων της Μαρινόπουλος στο δίκτυο της νέας κοινής εταιρείας.

Ως προς τις οφειλές της Μαρινόπουλος στους προμηθευτές το πλάνο αποπληρωμής, σύμφωνα τις ίδιες πηγές, φέρεται ότι είναι κλιμακωτό ανά περίπτωση με χρονικό ορίζοντα από 12 μήνες και πάνω.

Σε κάθε περίπτωση οι αποπληρωμές προβλέπεται να αρχίσουν από τον Απρίλιο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, η χρηματοδότηση από τις συστημικές τράπεζες θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, μία άμεσα και μία εντός το πολύ τριών μηνών. Παράλληλα, «τρέχει» και το σχέδιο αναμόρφωσης του δικτύου καταστημάτων που παραμένει στη Μαρινόπουλος, εντός και εκτός συνόρων.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με βουλγαρικό δημοσίευμα, η Μαρινόπουλος προχωρά στην πώληση του μεγαλύτερου υπερμάρκετ Carrefour που διαθέτει στο Mall της Σόφιας, στη Βουλγαρία.Σύμφωνα με τη βουλγαρική ιστοσελίδα capital.bg, ιδιώτης εκτιμητής γνωστοποίησε ότι η εταιρεία Μαρινόπουλος διαθέτει προς πώληση τόσο το κατάστημα Carrefour στο Mall τηs Σόφιαs όσο και το χώρο στάθμευσης του εμπορικού κέντρου και μέρος του οικοπέδου στο οποίο είναι χτισμένο το συγκρότημα. Το τίμημα της πώλησης ανέρχεται στα 16 εκατ. ευρώ (32,2 εκατ. λεβ), ενώ οι προσφορές θα γίνονται δεκτές μέχρι 9 Μαΐου και η εγγύηση τοποθετήθηκε στο 1,6 εκατ. ευρώ περίπου.

Συγκεκριμένα, η πώληση περιλαμβάνει το σούπερ μάρκετ 15.008,5 τ.μ., την εμπορική περιοχή 9.000 τ.μ. γύρω απ’ αυτό, όπου και στεγάζονται δύο εργαστήρια, πέντε αποθήκες, τεχνική αίθουσα, γραφεία και άλλα, επιπλέον κοινόχρηστο χώρο καθώς και το μισό υπόγειο parking, το οποίο έχει εξ αδιαιρέτου με άλλη εταιρεία, σύμφωνα με την απογραφή των ακινήτων. Σημειώνεται ότι το εν λόγω κατάστημα εγκαινιάστηκε πριν από έξι χρόνια και απασχολεί περισσότερα από 400 άτομα.

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο