Μεταφέρουν όλα τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος – Μετά τον ΕΟΠΥΥ, τον ΟΑΕΔ και τα νοσοκομεία, τώρα παίρνουν και της Βουλής

25/04/2016 | 17:25

​Μετά τον ΕΟΠΥΥ, τον ΟΑΕΔ και τα νοσοκομεία, η κυβέρνηση ζήτησε και τα ταμειακά διαθέσιμα της Βουλής και ο Πρόεδρος της Νίκος Βούτσης τα έδωσε, ενώ υπενθυμίζεται ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε αρνηθεί κάτι τέτοιο.

Οι κινήσεις αυτές θυμίζουν το περσινό καλοκαίρι που είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο και έρχονται – κάποιοι λένε όχι τυχαία – την στιγμή που ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ είχε δηλώσει την περασμένη Παρασκευή ότι η ρευστότητα της Ελλάδας εξαντλείται!

Υπενθυμίζεται ότι τα ταμειακά διαθέσιμα που παραχώρησε η Βουλή είναι 65 εκατομμύρια ευρώ – κράτησε μόνο 10 εκατομμύρια.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, επιβεβαίωσε την πληροφορία, λέγοντας πως η κίνηση αυτή είναι προς το συμφέρον τόσο της Βουλής, όσο και του Δημοσίου. «Αν είχε γίνει αυτό από πέρυσι, η Βουλή θα είχε κερδίσει 1,5 εκατομμύριο από επιτόκια» είπε ο κ. Βούτσης.

Τι είναι τα ταμειακά διαθέσιμα

Πρόκειται για τα χρήματα που υπάρχουν στο ταμείο μιας επιχείρισης, ενός οργανισμού ή ακόμη και του κράτους ή καταθέσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα. Με αυτά ο εκάστοτε οργανισμός καλείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι σε τρίτους (προμηθευτές, πιστωτές κλπ). Τα ταμειακά διαθέσιμα ενός κράτους είναι τα χρήματα που έχει για να πληρώσει μισθούς, συντάξεις, προμηθευτές κλπ.

Πηγή: newsit.gr

Πύργος: Ο 23χρονος που σκοτώθηκε στο τροχαίο είχε χάσει τον αδερφό του πριν από δύο χρόνια σε εργατικό δυστύχημα

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2025 – Όλες οι εκδηλώσεις

Μεσσήνη: Σοβαρό τροχαίο με έναν 20χρονο τραυματία – Ντεραπάρισε το αυτοκίνητο και κατέληξε σε μάντρα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη Βουλή η δικογραφία από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Στο μικροσκόπιο Βορίδης, Αυγενάκης

Χαμενεΐ: «Το Ισραήλ είναι ανίκανο και αδύναμο» – «Όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές για την εξόντωσή του» απαντά ο Νετανιάχου

Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε φορτηγό στην Πανεπιστημίου – ΦΩΤΟ

Σία Αναγνωστοπούλου: Σύσσωμη η κινηματογραφική κοινότητα καταγγέλλει την αποσύνθεση του ΕΚΚΟΜΕΔ

Βουλή: Την Τετάρτη η πρώτη συνεδρίαση της προανακριτικής για τα Τέμπη