Κονστάνσιο: Τρία βήματα για την ανάκαμψη της οικονομίας

09/05/2016 | 16:18

Για την ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης δεν αρκεί μόνο η επεκτατική νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά πρέπει και οι άλλοι φορείς να κάνουν αυτό που τους αναλογεί, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Βίτορ Κονστάνσιο σε ομιλία που έκανε στο Λονδίνο.

Πρώτον, είπε, χρειάζεται η θέσπιση μέτρων για την αύξηση της παραγωγικότητας, όπως μέτρα που βελτιώνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον και παρέχουν επαρκείς δημόσιες υποδομές.

Δεύτερον, η εφαρμογή φιλικών στην ανάπτυξη δημοσιονομικών πολιτικών, με παράλληλη τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ.

Και, τρίτον, η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και της ένωσης των κεφαλαιαγορών, που θα ενίσχυαν πολύ την ικανότητα της ευρωζώνης να αντέξει μελλοντικά σοκ.

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Πάτρα: Το βουλκανιζατέρ που εφημερεύει την Κυριακή

68χρονος Βρετανός βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0: Φινάλε στην έβδομη θέση ο Ατρόμητος