Καμπανάκι Βάιντμαν για τα χαμηλά επιτόκια της ΕΚΤ

10/06/2016 | 20:12

Οι επενδυτές ίσως γίνουν ολοένα και περισσότερο νευρικοί εάν τα υπερβολικά χαμηλά επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διατηρηθούν για παρατεταμένη περίοδο, ενισχύοντας τις πιθανότητες ξαφνικής αύξησης στα ασφάλιστρα κινδύνου (σ.σ. αυξάνοντας τις αποδόσεις των ομολόγων), δήλωσε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας Γιενς Βάιντμαν.

«(Οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων) ίσως γίνουν ολοένα και πιο νευρικοί όσο περισσότερο προσπαθούν να διατηρήσουν την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων οι υπεύθυνοι για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής», δήλωσε ο Βάιντμαν σε συνέδριο. «Αυτό, με τη σειρά του, θα μπορούσε να ενισχύσει την πιθανότητα μια ξαφνικής αύξησης στα ασφάλιστρα κινδύνου, όσο περισσότερο διατηρείται η πρόβλεψη για πολιτική πολύ χαμηλών επιτοκίων και όσο επιδιώκεται επιθετικά η ποσοτική χαλάρωση».

Ο Βάιντμαν, που είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, πρόσθεσε ότι τέτοιου είδους ρίσκα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στον καθορισμό των επιτοκίων, προκειμένου να αποφεύγονται ακούσιες συνέπειες.

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης