Ευκλείδης Τσακαλώτος: Εφικτή η έξοδος στις αγορές το καλοκαίρι του 2017

23/07/2016 | 17:21

«Εφικτό το καλοκαίρι του 2017 να μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές», υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Δηλώνει ότι «είναι ρεαλιστικοί οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων μέχρι το 2018» και ότι δεν θα ενεργοποιηθεί ο “κόφτης” και προσθέτει: «Θέλουμε να φτάσουμε σε ένα μεσομακροπρόθεσμο πλεόνασμα κάτω από το 3.5%. Το πώς θα φτάσουμε είναι θέμα της διαπραγμάτευσης».

Ο κ. Τσακαλώτος υπεραμύνεται της ύπαρξης plan B και τονίζει: «Φανταστείτε ο Κάμερον, ή ο Οσμπορν, ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου ή ακόμη ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, να μην είχε σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το Brexit, επειδή όλοι τους υποστήριζαν την παραμονή. Να είστε σίγουροι ότι σε αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα θα ήταν ένα καταστροφικό ντόμινο, όχι μόνο για την οικονομία της Αγγλίας αλλά για ολόκληρη την ευρωζώνη».

Για τη διαπραγμάτευση του φθινοπώρου ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει: «Δεν είναι στις προθέσεις μας ένας συμψηφισμός επώδυνων μέτρων, όπου στις δύο πλευρές τής ζυγαριάς υπάρχουν αντικοινωνικά ή αντιαναπτυξιακά μέτρα. Με αυτή την έννοια, δεν συμφωνούμε στην περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και στην ενίσχυση του εργοδοτικού αυταρχισμού, όπως δεν συμφωνούμε σε ιδιωτικοποιήσεις που δεν εξασφαλίζουν την αναπτυξιακή προοπτική, το δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον και τα εργασιακά δικαιώματα».

Μιλώντας για την κυβέρνηση Σαμαρά, ο κ. Τσακαλώτος εκτιμά ότι «ο Αντώνης Σαμαράς σε συνεννόηση με τους πιο συντηρητικούς κύκλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχεδίασε την “αριστερή παρένθεση” όταν κατάλαβε ότι το “success story” που έπαιξε το 2014 δεν του έβγαινε και ότι η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανακόπτεται», και προσθέτει: «Η αριστερή παρένθεση δεν ήταν απλά επικοινωνιακό τρικ, συνιστούσε πολιτικό σχέδιο, αφού μετέθεσε για το 2015 τα δύσκολα δημοσιονομικά μέτρα που είχε συνομολογήσει η τότε κυβέρνηση και ταυτόχρονα δημιουργούσε όρους οικονομικής ασφυξίας για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Σήμερα, εορτάζουν οι Άγιοι Μάρτυρες Πέτρος, Διονύσιος οι και συν αυτοίς

Συνταγή για ανατολίτικα και πικάντικα αυγά σακσούκα

Ο ρόλος της διατροφής στην εμφάνιση της αιμορροϊδοπάθειας

Ανοιχτός αλλά με όρους ο Νετανιάχου σε μία συμφωνία για το τέλος των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Γάζα

Eurovision 2025: Κλαυδία, η Ελληνίδα που ένωσε τους Έλληνες – Άγγιξε το 89,5% σε τέταρτο η τηλεθέαση

Ο Νεμάνια Μάτιτς έκρυψε το σύμβολο κατά τη ομοφοβίας και προκάλεσε σάλο στη Γαλλία

«Βλέπαμε ανθρώπους να κρέμονται από τα κατάρτια για 15 λεπτά!» – Μαρτυρίες ΣΟΚ από την πρόσκρουση ιστιοφόρου στη γέφυρα Μπρούκλιν – ΒΙΝΤΕΟ

Έγκλημα στη Βάρδα: Για ένα τσιγάρο έγινε δολοφόνος ο 23χρονος Αιγύπτιος!