Υπουργείο Εργασίας: Συνέχεια στην παραπληροφόρηση για το ΕΚΑΣ

17/08/2016 | 17:31

​Μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα για την «επαναφορά» του ΕΚΑΣ το Υπουργείο Εργασίας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει αναλυτικά τις αλλαγές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Συνέχεια στην επιχείρηση παραπληροφόρησης, με στόχο τη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας και ανησυχίας στους συνταξιούχους, δίνουν σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «Αλαλούμ με το νόμο για την “επαναφορά” του ΕΚΑΣ».

Η καλύτερη απάντηση στην παραπληροφόρηση είναι η αλήθεια και αυτή είναι ότι:

– Από 8/8/2016 είχε εκδοθεί τόσο η εγκύκλιος για την απαλλαγή από τη συμμετοχή στην φαρμακευτική δαπάνη για όσους στερήθηκαν την παροχή ΕΚΑΣ όσο και η εγκύκλιος για την απαλλαγή από την εισφορά υγειονομικής περίθαλψης σε όλους όσοι απώλεσαν παροχή άνω των 30 ευρώ μηνιαίως.

– Η εφαρμογή των υπόλοιπων ρυθμίσεων που προβλέφθηκαν στον ν.4411/2016 (καταβολή ποσού ισόποσου της παροχής που απωλέσθηκε στον/στην σύζυγο με το μικρότερο ατομικό εισόδημα σε περίπτωση που έπαυσε η παροχή και στους δυο συζύγους, η καταβολή του ποσού που απωλέσθηκε σε αναπήρους με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% καθώς και η χορήγηση της μηνιαίας προπληρωμένης κάρτας) εξαρτώνται αποκλειστικά από τεχνικούς λόγους και τις αναγκαίες συνεννοήσεις που πρέπει να γίνουν με τις τράπεζες για την εφαρμογή τους. Οι πιστώσεις θα εκκινήσουν από τον Οκτώβριο. Παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν δεν κατέστη δυνατό η καταβολή των χρημάτων για τις παραπάνω παροχές να γίνει το Σεπτέμβριο και θα γίνει τον Οκτώβριο, αναδρομικά όμως από 1η Αυγούστου.

– Σε καμία περίπτωση οι παραπάνω καθυστερήσεις δεν σχετίζονται με δήθεν έλλειψη χρημάτων, αφού τα χρήματα που απαιτούνται έχουν υπολογιστεί και εξασφαλιστεί, και σε κάθε περίπτωση, όπως προαναφέρθηκε, οι δικαιούχοι θα λάβουν τα ποσά που τους αναλογούν αναδρομικά από 1η Αυγούστου, οπότε και ισχύει η νομοθετική ρύθμιση.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της