Συνεργάτης της Λαγκάρντ ο επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου για τις ελληνικές αποκρατικοποιήσεις

06/09/2016 | 17:24

Ο έμπειρος τεχνοκράτης και στενός συνεργάτης της Κριστίν Λαγκάρντ, Ζακ λε Παπ (Jacques le Pape) τέθηκε επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου για τις ελληνικέςαποκρατικοποιήσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας, Λε Φιγκαρό (Le Figaro).

Ο Γάλλος αξιωματούχος, λάτρης των τεχνών και της όπερας, δούλεψε για ένα διάστημα ως αναπληρωτής διευθυντής στο γραφείο της Κριστίν Λαγκάρντ, στο Μπερσί, την εποχή που η νυν διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας. Έχει δουλέψει στο πλευρό, επίσης, των υπουργών Δικαιοσύνης και Μεταφορών, ενώ επί τρία χρόνια ήταν γενικός γραμματέας της αεροπορικής εταιρίας Air France-KLM, από την οποία έφυγε φέτος το καλοκαίρι.

Όπως επικαλείται η γαλλική εφημερίδα, οι ικανότητες του le Pape έχουν αναγνωριστεί ήδη από τα χρόνια που δούλευε στο υπουργείο Οικονομικών και ως εκ τούτου, η εμπειρία του τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, τον καθιστούν έναν ιδανικό υποψήφιο για την προεδρία του εποπτικού συμβουλίου για τις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις.

Αστυνομία Αχαΐας: Ημερίδα στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα των Ζώων

Θεόδωρος Λουλούδης: «Ο αγρότης του 21ου αιώνα πρέπει να λειτουργεί με στρατηγική και γνώση της αγοράς»

Επιστολή του Κοντογιάννη στο ΥΠΑΑΤ για τροποποιήσεις στην προκήρυξη ενίσχυσης επενδύσεων σε θερμοκήπια

O Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

«Μη λες το όνομά μου, ο οδηγός θα με αφήσει στην πύλη»: Οι διάλογοι που «έκαψαν» την ψυχίατρο που διακινούσε ναρκωτικά 

Αντώνης Χαροκόπος: Οι Πανελλήνιες εξετάσεις μπορεί να είναι μία αρχή αλλά δεν είναι το τέλος

Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά – Δημεύει την περιουσία της και κάνει έξωση στους μοναχούς

«Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας: Δηλώσεις συμμετοχής στα βιωματικά workshops του 3o Συνεδρίου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στην Ογκολογία