Μείωση στο επιτόκιο των νέων δανείων

13/05/2017 | 08:42

Μικρή μείωση, κατά 0,06%, εμφάνισε το μέσο επιτόκιο χορηγήσεων τον Μάρτιο και διαμορφώθηκε στο 4,47%, ενώ το μέσο επιτόκιο καταθέσεων έμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 0,31%.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα η μεταξύ τους διαφορά (περιθώριο) να μειωθεί στο 4,16% από 4,22% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 0,06%. σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκε στο 4,47%.

Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάνει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς) παρέμεινε αμετάβλητο στο 14,54%. Το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας με κυμαινόμενο επιτόκιο μειώθηκε κατά 98 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 6,58%.

Tο μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια μειώθηκε κατά 0,08% μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 5,59%. Το μέσο επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων χωρίς συγκεκριμένη διάρκεια μειώθηκε στο 7,25% από 7,28% τον προηγούμενο μήνα.

Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας και κυμαινόμενου επιτοκίου1 αυξήθηκε κατά 0,04% έναντι του προηγούμενου μήνα και διαμορφώθηκε στο 4,12%. Αναλυτικότερα, το μέσο επιτόκιο για δάνεια μέχρι και 250.000 ευρώ αυξήθηκε κατά 21 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 5,38%, για δάνεια άνω των 250.000 μέχρι και 1 εκατ. ευρώ αυξήθηκε οριακά στο 4,82% και για δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ αυξήθηκε κατά 0,15% και διαμορφώθηκε στο 4,04%.

Τέλος, το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο1 αυξήθηκε κατά 0,09% και διαμορφώθηκε στο 2,76%.

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0: Φινάλε στην έβδομη θέση ο Ατρόμητος

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»