Moody’s: Πιστωτικά θετικό γεγονός για την Ελλάδα το swap ομολόγων

20/11/2017 | 11:12

Πιστωτικά θετικό γεγονός χαρακτήρισε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s την ανταλλαγή ομολόγων συνολικού ύψους 29,7 δισ. ευρώ που πραγματοποίησε η Ελλάδα την περασμένη Τετάρτη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το swap στόχευε στην ορθολογικοποίηση της αγοράς ομολόγων με λιγότερες εκδόσεις και την αξιοπρεπή συμμετοχή των ομολόγων σε μια δευτερογενή αγορά με μεγαλύτερο βάθος και εμπορευσιμότητα.

Όπως αναφέρει η Moody’s, η ανταλλαγή ομολόγων είναι ένα ακόμα θετικό βήμα στην προσπάθεια της χώρας να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές.

Η ανταλλαγή αυτή ακολούθησε μία μικρότερης αξίας που έλαβε χώρα τον Ιούλιο και αφορούσε ένα swap ομολόγων ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ που λήγουν το 2019 σε νέο πενταετές ομόλογο.

Η τελευταία προσφορά ανταλλαγής είναι ανοιχτή μέχρι τις 28 Νοεμβρίου, οπότε το τελικό μέγεθος της συναλλαγής δεν είναι ακόμη γνωστό.

Η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει να ανταλλάξει το μεγαλύτερο ή ακόμα και όλο το ποσό των 29,6 δισ. ευρώ των 20 σειρών ομολόγων με πέντε νέα ομόλογα διάρκειας μεταξύ πέντε και 25 ετών.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, το swap δεν θα αλλάξει το συνολικό χρέος της χώρας.

Την Παρασκευή η Standard & Poor’s ανακοίνωσε ότι το swap δεν έχει άμεση επίδραση στην αξιολόγηση του αξιόχρεου της Ελλάδας.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ