Την επέκταση τεσσάρων κλαδικών ΣΣΕ υπογράφει τη Δευτέρα η Αχτσιόγλου

01/09/2018 | 14:46

Την υπογραφή των υπουργικών αποφάσεων για την επέκταση τεσσάρων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μέσω γραπτής δήλωσής της.

«Η συλλογική διεκδίκηση των εργαζομένων για καλύτερους μισθούς και όρους εργασίας αποκτά και πάλι τη σημασία που της αρμόζει στη χώρα μας. Από την 21η Αυγούστου 2018, επανήλθαν σε ισχύ, όπως είχαμε δεσμευτεί στην ελληνική κοινωνία και όπως είχαμε νομοθετήσει, οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων: η επεκτασιμότητα των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η αρχή της ευνοϊκότερης για τον εργαζόμενο ρύθμισης» επισημαίνει η κ. Αχτσιόγλου.

«Ως υπουργείο Εργασίας, ξεκινήσαμε αμέσως τον έλεγχο των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων που βρίσκονται ήδη σε ισχύ και για τις πρώτες τέσσερις που εξετάσαμε διαπιστώθηκε ότι πληρούν του όρους για την επέκτασή τους. Πρόκειται για τις συμβάσεις στους κλάδους των τραπεζών, των ναυτιλιακών πρακτορείων και επιχειρήσεων, των γραφείων ταξιδίων και τουρισμού, οι οποίες αφορούν συνολικά πάνω από 75.000 εργαζόμενους» αναφέρει η υπουργός Εργασίας.

Παράλληλα, σημειώνει: «τη Δευτέρα θα υπογράψω τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις για την επέκταση των τεσσάρων αυτών κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και παράλληλα συνεχίζουμε τη διαδικασία για τον έλεγχο της επεκτασιμότητας όλων των συμβάσεων που βρίσκονται σε ισχύ. Η δέσμευση που αναλάβαμε γίνεται πράξη και θα έχει άμεσα θετικά αποτελέσματα στη βελτίωση των μισθών και των όρων εργασίας χιλιάδων εργαζομένων».

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, η επέκταση των πρώτων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας αναδεικνύει ότι η έξοδος από τα μνημόνια και τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής δεν είναι μία τυπική διαδικασία, αλλά η ουσιαστική μετάβαση σε μία νέα περίοδο ανάκτησης δικαιωμάτων για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Αρωγός στο 45ο Πανελλήνιο πέρασμα στο Φαράγγι Βουραϊκού η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ Δυτικής Αχαΐας

Ο Τ. Παπαδόπουλος στην πρωτοβουλία του ΓΕΛ Ρίου για την Ημέρα της Ευρώπης

Τοπική ανάπτυξη, ώρα μηδέν

Ο Ματίας Αλμέιδα αποχαιρέτησε τους παίκτες της ΑΕΚ στα αποδυτήρια της Τούμπας

Μητσοτάκης από τη Ρώμη: Η ιταλική πλευρά θα επενδύσει 360 εκατομμύρια ευρώ για νέα τρένα και αμαξοστάσια

Τραγωδία στο Φαράγγι της Νέδας: «Βρήκα το παιδάκι χωρίς τις αισθήσεις του» – Τι λέει ο άνθρωπος που το εντόπισε στο ποτάμι

“Αγαμέμνων: Ο Κύκλος του Αίματος”, στο Επίκεντρο+