Στ. Γιαννακίδης: Από το πρόγραμμα των μικροπιστώσεων δεν θα αποκλείεται κανένα είδος επιχείρησης

18/11/2018 | 12:35

«Το πρώτο εξάμηνο του 2019, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το πρόγραμμα των μικροπιστώσεων και δεν θα αποκλείεται από αυτό, κανένα είδος επιχείρησης ή δραστηριότητας. Όμως πρέπει να είμαστε σαφείς πως δεν πρόκειται για πιστώσεις που θα δίνονται χωρίς έλεγχο ή κάποιο επιχειρηματικό πλάνο. Είναι σημαντικό ότι ο φορέας που παράσχει κάθε μικροπίστωση αναλαμβάνει τη συμβουλευτική για την καθοδήγηση του ωφελούμενου στο επόμενο επιχειρηματικό του βήμα» όπως ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης.

Επίσης, ο υφυπουργός σημειώνει ότι από το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί γενικότερα για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν «τρέξει» και από την υπερκάλυψη των προϋπολογισμών τους, φαίνεται ότι αυτά κάλυψαν τις ανάγκες των επιχειρήσεων, ειδικά των μικρομεσαίων και αυτό σημαίνει ότι υπήρξε υψηλό επίπεδο προετοιμασίας από το υπουργείο Οικονομίας.

«Για τα επόμενα χρόνια συνολικά το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης έχει ενεργοποιήσει αρκετές δεκάδες χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα για τη χρηματοδότηση και την ενίσχυση της ρευστότητας σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, με έμφαση στους τομείς προτεραιότητας που έχουν τεθεί και αναδεικνύουν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας, συνδέουν την πρωτογενή παραγωγή με τη μεταποίηση, και συμβάλουν στην εξωστρέφεια της οικονομίας» υπογραμμίζει ο κ. Γιαννακίδης.

Κοινή λογική και ΑΙ

Μητσοτάκης από Μέγαρα: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027, οι φωνές του λαϊκισμού πάντα καραδοκούν

Κωνσταντίνος Αργυρός – Αλεξάνδρα Νίκα: «Γάμος με κουμπάρα την Μαριάννα Λάτση»

Καρπόφ: «Ο ΠΑΟΚ απέρριψε την πρόταση της ΤΣΣΚΑ για Κωνσταντέλια – Έρχεται νέα κρούση»

Θύμα απαγωγής γιος επιχειρηματία: Ανάμεσα στους δράστες ο γνωστός Πατρινός τράπερ Ivan Greko – Απειλούσαν να του κόψουν τα δάχτυλα

Ο Σλοτ στοχεύει σε μακροχρόνια θητεία στο «Άνφιλντ»

Πέθανε ο βραβευμένος Βραζιλιάνος φωτοειδησεογράφος Σεμπαστιάο Σαλγκάδο

Πάτρα: Τα έσπασε στα επείγοντα νοσοκομείου – Χειροπέδες από την ΕΛ.ΑΣ