Οι τρεις προϋποθέσεις για έκδοση 10ετούς ομολόγου τον Μάρτιο

18/02/2019 | 09:29

Τα σχέδια για την έκδοση ενός δεκαετούς ομολόγου, που είχαν “παγώσει” εδώ και ένα χρόνο, ξαναζεσταίνει τώρα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με πιθανό χρονικό ορίζοντα, μάλιστα, τον Μάρτιο.

Η έκδοση θα αφορά βεβαίως ένα χαμηλό ποσό και αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε “προστατευμένο” περιβάλλον (όπως έγινε και με το 5ετές που προηγήθηκε), αποσκοπώντας κυρίως στη δημιουργία θετικών εντυπώσεων, ενώ η τελική απόφαση για την υλοποίησή της τελεί υπό προϋποθέσεις, που δεν είναι ακόμη διασφαλισμένες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές που γνωρίζουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, της μεγάλης απόφασης για την έκδοση του πρώτου 10ετούς ομολόγου μετά την υπαγωγή της χώρας στα μνημόνιΑ, πρέπει να προηγηθούν τρία σημαντικά βήματα: Έγκριση από τους θεσμούς του διάδοχου σχήματος του νόμου Κατσέλη, έγκριση του νέου πλαισίου για τη μείωση των κόκκινων δανείων και μια θετική απόφαση του Eurogroup της 11ης Μαρτίου για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα και την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Πηγή: “Καθημερινή”

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ