“Κίτρινη κάρτα” από την Κομισιόν για τα πλεονάσματα

13/05/2019 | 09:48

«Κακή ιδέα» χαρακτηρίζουν εκπρόσωποι υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης την πρόταση για αλλαγή χρήσης ποσού ή ποσών που σήμερα περιλαμβάνονται στο λεγόμενο «δημοσιονομικό μαξιλάρι», η οποία έγινε από την ελληνική πλευρά ως αντιστάθμισμα «μείωσης» του ορίου των πρωτογενών πλεονασμάτων για μια σειρά ετών.

Αξιωματούχοι τεσσάρων αντιπροσωπειών κρατών-μελών της ευρωζώνης, που μίλησαν στη Realnews, ξεκαθάρισαν ότι «μια τέτοια κίνηση απαιτεί έγκριση από τα εθνικά Κοινοβούλια – η οποία δεν θα δοθεί».

Μάλιστα, μια από τις πηγές προσπάθησε να εξηγήσει ότι «δεν μπορείς να αντισταθμίσεις το ισοζύγιο της γενικής κυβέρνησης με δάνειο που θα χρησιμοποιηθεί σε δαπάνες», υπενθυμίζοντας ότι το δημοσιονομικό μαξιλάρι αποτελεί ποσό που εκταμιεύθηκε από τη δανειακή σύμβαση. Ως εκ τούτου, η χρήση ενός τέτοιου ποσού καθιστά πλασματικό το πρωτογενές πλεόνασμα για τα έτη που θα γίνει η «ανταλλαγή».

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα στη Realnews.

Γιατί πολλοί σκύλοι συμπεριφέρονται σαν γάτες;

Τα μυστικά για ένα τέλειο Γαλλικό Φιλί

Ιδού η απορία: Πάμε για περπάτημα πριν ή μετά το φαγητό;

Πάτρα: Η Τροχαία “έκοψε” τα μεσάνυχτα κόντρες οδηγών στην Περιμετρική-Στη συνέχεια ο “ραλίστας” έπεσε σε σταθμευμένο όχημα

Πάστα φλώρα νηστίσιμη

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Το σχέδιο για ταχύτερη απομείωση του χρέους – Υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και το 2025

Το Κατάρ προτίθεται να προσφέρει ένα προεδρικό αεροσκάφος αξίας 400 εκατ. δολαρίων στον Ντόναλντ Τραμπ