Επίδομα γέννας: Θα καταβληθεί σε δύο δόσεις

30/12/2019 | 13:20

Από την Πρωτοχρονιά θα αρχίσουν οι νέες μητέρες να βλέπουν στον λογαριασμό τους το επίδομα τοκετού ύψους 2.000 ευρώ, για κάθε γέννηση και για τη συγκεκριμένη δαπάνη έχει εγγραφεί κονδύλι 123 εκατ. ευρώ.

Το επίδομα θα καταβάλλεται σε δύο δόσεις των 1000 ευρώ. Στις 10 Ιανουαρίου το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Ο δικαιούχος γονέας πρέπει να υποβάλει αίτηση ηλεκτρονικά στο υποσύστημα του Πληροφοριακού Συστήματος του Μητρώου Πολιτών για τη δήλωση γέννησης του παιδιού ή στην εφαρμογή του διαδικτυακού τόπου του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Με την αποδοχή της σχετικής αίτησης το επίδομα θα καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0: Φινάλε στην έβδομη θέση ο Ατρόμητος

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»