Πετρέλαιο: Ράλι ελπίδας με το μπρεντ πάνω από τα 32 δολάρια

03/04/2020 | 14:58

Οι προσδοκίες περί συμφωνίας μεταξύ των μεγαλυτέρων πετρελαιοπαραγωγών χωρών για μείωση της παραγωγής διατήρησε και σήμερα το ράλι στις τιμές του πετρελαίου, με το μπρεντ να ενισχύεται πάνω από το όριο των 32 δολαρίων το βαρέλι.

ΟΠΕΚ και οι υπόλοιπες πετρελαιοπαραγωγοί χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ρωσία, θα πραγματοποιήσουν έκτακτη τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, όπου αναμένεται να λάβουν αποφάσεις για το εάν θα προχωρήσουν σε μείωση της προσφοράς.

Οι προσδοκίες για μια συμφωνία ώθησαν την τιμή του μπρεντ έως και τα 33,05 δολάρια το βαρέλι, αν και στη συνέχεια έχασε μέρός των κερδών του. Χθες το μπρεντ απογειώθηκε 47%, στη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή άνοδο όλων των εποχών και κλείνοντας τελικά με κέρδη 21%, αν και απέχει ακόμη 50% από τα επίπεδα των 66 δολαρίων τα τέλη του 2019.

Κέρδη πάνω από 4% και για το αμερικανικό αργό, με την τιμή στα 26,54 δολάρια το βαρέλι και έπειτα από το ράλι 24,7% της προηγούμενης συνεδρίασης. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε χθες ότι κατέληξε σε συμφωνία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της παραγωγής από Ρωσία και Σ. Αραβία κατά 10 με 15 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Η συμμαχία ΟΠΕΚ+ θα συζητήσει σε τηλεδιάσκεψη το ενδεχόμενο μείωσης της προσφοράς, όπως αναφέρουν οι πηγές.

naftemporiki.gr

Πάτρα: Τραγωδία στο Ρίο – Βρέθηκε νεκρή 25χρονη

Πάτρα: Έφοδος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε σπίτι γνωστού συνταξιούχου γιατρού – Βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας

Πάτρα: Σοκάρουν τα ευρήματα στο σπίτι του γνωστού γιατρού – Πλήθος φωτογραφιών και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων ακόμα και τα εγγόνια του!

Πάτρα: Απολογείται ο γυναικολόγος που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία – Τι ισχυρίζεται – Άννα Μαστοράκου: Αποτροπιασμός-ΦΩΤΟ

Πάτρα: Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε ομάδα νεαρών πριν γεμίσουν την πόλη με ναρκωτικά – Τι λέει η Αστυνομία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Προφυλακιστέος ο συνταξιούχος γυναικολόγος μετά την απολογία του για την παιδική πορνογραφία

Μαστοράκου για σύλληψη Πατρινού μαιευτήρα: “Αποτροπιασμός σύσσωμης της ιατρικής κοινότητας της περιοχής μας”

Πάτρα: 25χρονος φοιτητής έκοψε τις φλέβες του στην Εστία του Πανεπιστημίου