Αύξηση-ρεκόρ τον Μάρτιο στην αγορά βιντεοπαιχνιδιών

24/04/2020 | 11:40

 

Οι δαπάνες για την αγορά βιντεοπαιχνιδιών έφτασαν σε επίπεδο ρεκόρ τον Μάρτιο, στα 10 δισεκ. δολάρια (9,26 δισεκ. ευρώ), εξαιτίας κυρίως της καραντίνας που έχει επιβληθεί σε μεγάλο μέρος του κόσμου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η SuperData.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των παιχνιδιών κονσόλας αυξήθηκαν στο 1,5 δισεκ. δολάρια, έναντι 883 εκ. δολάρια τον Φεβρουάριο, και αυτά από τα παιχνίδια για τους υπολογιστές σημείωσαν άνοδο 56% στα 567 εκ. δολάρια.

Οι κατηγορίες αυτές των βιντεοπαιχνιδιών είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, όπου έχει επιβληθεί lockdown προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού με αποτέλεσμα οι πολίτες να βρεθούν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

“Οι άνθρωποι στρέφονται προς τα βιντεοπαιχνίδια, που τους αποσπούν την προσοχή με ασφάλεια στη διάρκεια της κρίσης covid-19 και χρησιμοποιούν τα παιχνίδια πολλαπλών παικτών για να παραμείνουν σε επαφή ο ένας με τον άλλο”, σχολίασε η SuperData.

Ο τζίρος των βιντεοπαιχνιδιών παρουσιάζει παγκοσμίως αύξηση 11% σε διάστημα ενός έτους τον Μάρτιο, πρόσθεσε η SuperData.

Πηγή: iefimerida.gr 

Πάτρα: Θρήνος για την Αγγελική Γεωργοπούλου

Πάτρα: Απίστευτες εικόνες στον Λυκοχορό με το βουνό να ολισθαίνει- “Φύγετε από το σπίτι, κινδυνεύετε” ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για το θάνατο του 19χρονου Γεωργίου Γαλάνη

Πάτρα: Έφοδος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε σπίτι γνωστού συνταξιούχου γιατρού – Βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας

Banana soft cookies χωρίς ζάχαρη

Πάτρα: Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε ομάδα νεαρών πριν γεμίσουν την πόλη με ναρκωτικά – Τι λέει η Αστυνομία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: 25χρονος φοιτητής έκοψε τις φλέβες του στην Εστία του Πανεπιστημίου

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία της Κατερίνας Βεναρδάκη