Πορτογαλία: Πρόβλεψη για συρρίκνωση της οικονομίας κατά 7%

11/06/2020 | 09:36

Η οικονομία της Πορτογαλίας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά σχεδόν 7% αυτή τη χρονιά εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, ανέφερε η κυβέρνηση στο πρόγραμμά της για την οικονομική και την χρηματοπιστωτική σταθερότητα που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά χθες το βράδυ.

«Μια μεγάλη συρρίκνωση της πορτογαλικής οικονομίας αναμένεται ως αποτέλεσμα του οικονομικού σοκ που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού και από τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση όπου η αναμενόμενη συρρίκνωση του 6,9% χαρακτηρίζεται ως «η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες».

Πηγές: ΑΜΠΕ

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Απίστευτες εικόνες στον Λυκοχορό με το βουνό να ολισθαίνει- “Φύγετε από το σπίτι, κινδυνεύετε” ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για το θάνατο του 19χρονου Γεωργίου Γαλάνη

Σοκαριστικό τροχαίο στα Καλάβρυτα: Νεαρή καρφώθηκε σε δέντρο – Το αυτοκίνητο έπεσε σε πλαγιά και διαλύθηκε (ΦΩΤΟ)

Πώς έγινε η τραγωδία στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με την 67χρονη ΑμεΑ – Ποια ήταν η «αγωνίστρια της ζωής» Μαρία Λαδά από την Κεφαλονιά

Πάτρα: Στα “δίχτυα” της Ασφάλειας επαγγελματίες… διαρρήκτες – Σε πόσες και ποιες υποθέσεις εμπλέκονται

Μιντιλόγλι Πατρών: Τρακτέρ έμεινε χωρίς φρένα και βρέθηκε στην …είσοδο σχολείου, η καρότσα έπεσε πάνω σε περιπολικό (ΦΩΤΟ)