Τόμσεν: Συνταξιοδοτήθηκε ο “σκληρός” του ΔΝΤ

04/08/2020 | 09:58

Στη σύνταξη βγήκε ο “σκληρός” του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν, που έγινε γνωστός από τις σκληρές διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Τον Φεβρουάριο του 2020 η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, με ανακοίνωσή της είχε προαναγγείλει τη συνταξιοδότηση του Τόμσεν τέλος Ιουλίου. Ο Δανός έχτισε μία καριέρα 37 ετών ενώ εργάστηκε σε διάφορα ανώτερα αξιώματα στην Ουάσινγκτον αλλά και ως αντιπρόσωπος του Ταμείου στη Ρωσία. Προτού αναλάβει επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ τον Νοέμβριο του 2014 είχε υπ’ ευθύνη του τα προγράμματα του Ταμείου σε ευρωπαϊκές χώρες που είχαν επηρεαστεί από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και την επακόλουθη κρίση στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γκεοργκίεβα, “ο Πολ είχε εργαστεί στενά με 44 χώρες στην Ευρώπη και διαδραμάτισε ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη χάραξη πολιτικής και καθοδήγησης πολλών χωρών, βασισμένων στην ελεύθερη αγορά, μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Ως επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος, ο κ. Τόμσεν έχει ηγηθεί των εργασιών επιτήρησης του Ταμείου, του πολιτικού διαλόγου με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της ΕΚΤ και των διαβουλεύσεων ανάμεσα στην ΕΕ και το Ταμείο για την υλοποίηση προγραμμάτων. Ο Πολ είναι γνωστός ως σκληρός διαπραγματευτής, με αρχές, και πάντα είχε στο επίκεντρο των προσπαθειών του τη μακροχρόνια ευημερία των κρατών μελών που υπηρετούμε”.

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Προφυλακίστηκε ο 47χρονος που πυροβόλησε τους 4 ανήλικους στο Αίγιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών

Αχαΐα: Τα έκανε “γυαλιά καρφιά” στα κρατητήρια – Έσπασε τα υδραυλικά και πλημμύρισε ο τόπος – Είχε συλληφθεί αρνούμενος αλκοτέστ