ΥΠΟΙΚ: 420 εκατ. ευρώ σήμερα, στους λογαριασμούς 79.004 δικαιούχων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής Νο4

23/11/2020 | 16:08

Το ποσό των 420 εκατ. ευρώ πιστώνεται σήμερα στους λογαριασμούς 79.004 δικαιούχων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής Νο4 που υπέβαλαν αίτηση έως και χθες το βράδυ, ενώ ακόμη μία εκταμίευση θα γίνει μέσα στην εβδομάδα.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρει ότι: «Το υπουργείο Οικονομικών, συνεπές με τα χρονοδιαγράμματα που το ίδιο έθεσε, ξεκινά από σήμερα την εκταμίευση σημαντικών πόρων για την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4.

Εντός της ημέρας, πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς 79.004 δικαιούχων, που υπέβαλαν αίτηση μέχρι χθες το βράδυ, ποσό συνολικού ύψους 420 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, το 50% αυτού του ποσού είναι μη επιστρεπτέο.
Θα ακολουθήσει και άλλη εκταμίευση μέσα στην εβδομάδα. Η καταβολή ενισχύσεων στους δικαιούχους, που ήδη ανέρχονται στις 121.640, θα συνεχιστεί, με εξίσου ταχείς ρυθμούς, το επόμενο διάστημα. Ενώ, θα υλοποιηθούν και νέοι κύκλοι του επιτυχημένου χρηματοδοτικού σχήματος, τόσο τον Δεκέμβριο, όσο και το 2021.

Η κυβέρνηση αποδεικνύει, έμπρακτα, ότι βρίσκεται, και θα συνεχίσει να βρίσκεται, έγκαιρα στο πλευρό των επιχειρήσεων -και ιδίως των μικρών και μικρομεσαίων- παρέχοντάς τους ουσιαστική στήριξη, ώστε να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και να ανακάμψουν, όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πατρινό Καρναβάλι 2026 – Νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση: Ένα ατέλειωτο πεδίο χαράς, εξωστρέφειας και γιορτής! ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Καρναβαλικός «πυρετός» συνεπήρε Πατρινούς και επισκέπτες στη Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής (ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ)

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα – Άγρια επίθεση από μέλη καρναβαλικού πληρώματος σε δύο νεαρά άτομα, τους έστειλαν στο νοσοκομείο