Πώς, πότε και σε ποιους δίδεται η δίμηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο

29/09/2020 | 10:54

 

 

Στο πλαίσιο των νέων κυβερνητικών μέτρων για τη στήριξη της αγοράς εργασίας και την άμεση και αποτελεσματική ανακούφιση των ανέργων, αποφασίστηκε η δίμηνη παράταση καταβολής της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, σε όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Ιουνίου, του Ιουλίου και του Αυγούστου του 2020, σύμφωνα με την ΚΥΑ 37453/963/2020 (ΦΕΚ B’ 4172/28.09.2020).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), η καταβολή θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης του ποσού που αντιστοιχεί στη δίμηνη παράταση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και δεν απαιτείται καμία ενέργεια, όπως αίτηση, προσκόμιση δικαιολογητικών, κλπ και, συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Όσον αφορά σε ποιους και πότε θα καταβληθεί η παράταση επιδόματος, ισχύουν τα εξής:

– Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Ιουνίου ή του Ιουλίου, η εφάπαξ καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στη δίμηνη παράταση θα ξεκινήσει από την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, που ακολουθεί.

– Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Αυγούστου, η καταβολή του πρώτου επιπλέον μήνα επιδότησης θα ξεκινήσει από την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, που ακολουθεί, ενώ ο δεύτερος επιπλέον μήνας επιδότησης θα καταβληθεί εντός του Οκτωβρίου.

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από τις προηγούμενες παρατάσεις του πρώτου πενταμήνου του 2020. Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα, μετά τη λήξη της επιδότησής τους, θα λάβουν μειωμένο ποσό, αναλογικά με το διάστημα που απώλεσαν το δικαίωμα επιδότησης.

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών

Αχαΐα: Τα έκανε “γυαλιά καρφιά” στα κρατητήρια – Έσπασε τα υδραυλικά και πλημμύρισε ο τόπος – Είχε συλληφθεί αρνούμενος αλκοτέστ

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα – Άγρια επίθεση από μέλη καρναβαλικού πληρώματος σε δύο νεαρά άτομα, τους έστειλαν στο νοσοκομείο

Πάτρα: Επίθεση με μπογιές και στο γραφείο του αχαιού βουλευτή Ανδρέα Κατσανιώτη

Πάτρα: Σφράγισμα 30 ημερών σε κατάστημα – Βρέθηκε ανήλικη μαζί με την ενήλικη αδερφή της, τι υποστηρίζει η μητέρα τους – ΕΓΓΡΑΦΑ